• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MADRID: Novak je kralj (šljake)!

Đoković pobijedio Nadala u finalu turnira u Madridu! Na šljaci!!! Poslije dvije godine Nadal izgubio na ovoj podlozi. Novakov 32. trijumf u 2011.

 MADRID: Novak je kralj (šljake)! Izvor: MONDO

Jedna serija je danas u Madridu morala da bude prekinuta. I, na sreću, prekinut je niz nepobjedivosti Rafaela Nadala na šljaci!

Novak Đoković je pobjednik Masters tunira u Madridu, a aplaudirali su mu i filmski reditelj Pedro Almodovar, jedan od najboljih fudbalera svijeta Kristijano Ronaldo, šef srpske diplomatije Vuk Jeremić...

Đoković - Nadal 2:0 (7:5, 6:4)!!!

To je prvi poraz Nadala na šljaci poslije serije od 37. uzastopnih pobjeda, odnosno poslije dvije godine (posljednji put Nadal je izgubio na ovoj podlozi u četvrtfinalu Rolan Garosa 2009. godine od Robina Soderlinga).

Ovo je Novakova 32. pobjeda ove godine i šesti trofej od početka 2011. Ujedno, ovo mu je ukupno 24. titula u karijeri i osmi trofej na Masters turnirima.

Đoković je na turniru u Madridu zaradio 590.000 evra i 1000 ATP poena, jer prošle godine nije učestvovao. To znači da se smanjuje razlika između Nadala i Novaka na ATP listi...

Na početku govora, nakon što je dobio trofej, Đoković se obratio svima na španskom jeziku:

"Buenos dias a todos...Izvinite me, ali nastaviću na engleskom".

"Rafa, nisi imao sreću danas, ali uvijek je veliko zadovoljstvo igrati protiv tebe, ti si veliki šampion. Nadam se da će biti još ovakvih mečeva", rekao je Novak i zahvalio se publici na "specijalnom danu i specijalnoj nedjelji".

Pobjedniku je sportski čestitao poraženi.

"Sve čestitke Novaku na nevjerovatnom turniru i na pobjedi. Specijalan je osjećaj uvijek kad igram u Madridu i vratiću se sljedeće godine", rekao je Nadal.

Fenomenalan meč odigrali su Novak i Rafa, a to se uostalom i očekivalo od dvojice najboljih tenisera svijeta.

Prvi set Đoković je počeo furiozno i vrlo brzo poveo 4:0 i izazvao je šok među madridskom publikom. Međutim, Nadal ne bi bio Nadal kada bi se tako lako predao. Zapravo, kada napravite dva brejka protiv Nadala na šljaci ne možete biti sigurni da vam je to dovoljno.



I nije bilo. Nadal je uspio da se vrati potpuno u meč i da vrati ta dva brejka, koje mu je Novak oduzeo.

U narednom gemu, pri rezultatu 5:4 za Novaka i na servis Nadala, Srbin je imao čak tri set lopte...Nijednu nije iskoristio, a imao je bar dvije odlične šanse (oba puta poslao je loptu u aut).

Sve se vratilo na početak - 5:5. Ali, Novak je potom vezao osam poena i osvojio prvi set - 7:5! Uzeo je servis Nadalu, a da pritom Španac nije osvojio ni poen.

Drugi set je počeo nevjerovatnim poenom koji je osvojio Nadal. Kod rezultata 30:0 Nadal je lobovao Novaka udarcem kroz noge i to sa osnovne linije! To je bio uvod za dobijanje prvog gema.

Do finiša drugog seta nije bilo brejkova (Novak je, doduše imao jednu šansu). Novak je vodio 5:4, a Španac je servirao za ostanak u meču. Đoković je poveo 30:0, potom je imao prvu meč loptu, koju nije iskoristio, ali zato jeste drugu.

Nevjerovatan niz Novaka Đokovića se nastavlja!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC