• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbojkašice Srbije: Odbrana titule u Evroligi

Srpkinje žele da odbrane titulu u Evropskoj ligi kako bi spremne dočekale takmičenja na Gran Priju i Evropskom prvenstvu u Srbiji i Italiji.

 Odbojkašice Srbije: Odbrana titule u Evroligi Izvor: MONDO

Odbojkašice Srbije okupile su se u Beogradu na pripremama za Evropsku ligu.

Stiglo je devet reprezentativki (Maja Ognjenović, Bojana Živković, Nina Rosić, Nađa Ninković, Jovana Brakočević, Sanja Malagurski, Brižitka Molnar, Tijana Malešević, Ana Lazarević), a preostalih osam (Ana Antonijević, Silvija Popović, Nataša Krsmanović, Stefana Veljković, Milena Rašić, Jovana Vesović, Sanja Bursać i Ivana Nešović) će se priključiti pripremama kada završe obaveze u svojim klubovima.

Prozivku je obavio drugi trener srpske reprezentacije Nebojša Protić, pošto kasne i selektor Zoran Terzić i trener Branko Kovačević.

Takmičenje u Evroligi će se ove sezone održati treći put, a Srbija je oba puta osvajala trofej.

Maja Ognjenović rekla je da očekuje da ekipa ponovi uspjeh iz prethodne dve godine.

"Planiramo i očekujem da ponovimao uspjeh koji smo ostvarile prethodne dvije godine. Ne bi trebalo da imamo problema u grupi, pošto igramo sa reprezentacijama koje nisu na našem nivou. Uvodni dio sezone će nam služiti kao dobra uvertira i pomoći će nam u pripremama pred Gran pri i Evropsko prvenstvo", rekla je Ognjenović.

Odbojkašica kineskog kluba Evergrande Jovana Brakočević ocijenila je da takmičenje u Evroligi nije prioritet reprezentacije Srbije.

"Znamo da će ovo biti jako duge pripreme, a prioritet nam je EP. Evroliga će biti upoznavanje sa mlađim djevojkama i uigravanje za što bolji plasman. Daćemo sve od sebe da budemo treći put uzastopno prvaci, ali okrećemo se prije svega EP, zato što će se igrati u Beogradu, pred našom publikom", istakla je Brakočević.

Drugi trener reprezentacije Srbije Nebojša Protić rekao je da će stručni štab neke igračice poštediti učešća u Evroligi, ali da će se ekipa truditi da nastavi sa dobrim rezultatima u tom takmičenju.

"Očekuje nas duga sezona, Evroliga je prvo takmičenje, u koje ćemo ući u malo izmijenjenom sastavu. Neke igračie će dobiti poštedu, ali trudićemo se da nastavimo kontinuitet osvajanja Evropske lige. Mnoge mlađe igračice će dobiti šansu da doprinesu ovom takmičenju koje će biti uvod za Gran pri i EP u Beogradu", rekao je Protić.

"Nismo kompletni, nedostaju nam sedam igračica i dva trenera. U ovom sastavu ćemo raditi prvih desetak dana, pa kada se kompletiramo počećemo ozbiljniji rad na podizanju forme i nivou igre za predstojeća takmičenja", dodao je Protić.

Srbija će se takmičiti u Grupi A sa selekcijama Grčke, Španije i Francuske.

Takmičenje počinje prvim vikendom, od 27. do 29. maja, kada će Srbija biti domaćin Grčkoj, dok će drugog vikenda, od 3. do 5. juna, gostovati u Španiji.

Odbojkašice Srbije će trećeg vikenda, od 10. do 12. juna, igrati na svom terenu protiv Francuske, a četvrtog, od 17. do 19. juna, igraće protiv istog protivnika, ali na gostovanju.

Od 24. do 26. juna, Srbija će biti domaćin Španiji, a posljednjeg vikenda (od 8. do 10. jula), gostovaće u Grčkoj.

Finalni turnir održaće se 15. i 16. jula u Istanbulu.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC