• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK! Tuka odustao od Svjetskog prvenstva - "U lošoj formi sam"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najbolji bh atletičar neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u SAD.

 Amel Tuka odustao od Svjetskog prvenstva Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Svjetsko prvenstvo u atletici počinje 15. jula i trajaće do 24. jula, a samo dva dana pred početak BIH je ostala bez svog predstavnika.
Amel Tuka odustao je od nastupa na Svjetskom prvenstvu i neće putovati u SAD, potvrdio je u izjavi za medije i objasnio razloge odustajanja.

"Nažalost morao sam otkazati nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održatzi uskoro u Americi. Razlog je nepostizanje moje najbolje i trenutne forme. Zaista sam radio dobro i naporno, pogotovo zimu i taj bazni dio, stvrano kao nikad prije, ali nisu se sve kockice posložile kako bih ušao u najbolju formu pred Svjetsko prvenstvo. U razgovoru sa svojim trenerom i svojim timom odlučio sam da preskočim Svjetsko prvenstvo kako bih imao dovoljno vremena, mjesec dana više za Evropsko prvenstvo u Minhenu sredinom avgusta", rekao je Tuka.

On je dodao da je nakon pomjeranja Svjetskog prvenstva zbog pandemije korona virusa imao zgusnut raspored takmičenja i da je jednostavno nešto moralo da se žrtvuje.

"Svjetsko prvenstvo u Americi je trebalo da bude prošle godine, ali je zbog kovida pomjereno za ovu pa je sav taj raspored postao nekako gust, ubačeno je to Svjetsko prvenstvo. Već sljedeće godine je Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj u normalnom terminu. Morao sam nešto rizikovati, nečeg se odreći. Mislim da je ovo najispravnije, jer da sam otišao u SAD preskočio bih dvije sedmice jakih i kvalitetnih treninga koji će mi sad pomoći da postignem najbolju formu pred Evropsko prvenstvo", istakao je Tuka.

Trener Amela Tuke, Đani Gidini pozitivan je na korona virus, ali se dobro osjeća, potvrđeno je iz Tukinog tima.

Najbolji bh. atletičar ne vidi odustajanje kao nešto tragično.

"Uvijek sam bio iskren prema samom sebi i prema vama, prolazio sam i kroz taj jedan težak period u svom životu, vjerovatno je to sve uticalo i odrazilo se na moju formu. Znam da treba da budem strpljiv, treba da nastavim da treniram, ne smijem posustati i skrenuti pogleda sa cilja. Ovo smatram kao samo jedno malo iskušenje kroz koje prolazim, ali poslije svake kiše dolazi sunce i bolji dani. Čvrsto vjerujem u to, samo treba da budem strpljiv i da se vratim u formu", poručio je Tuka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC