• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Bojana "pala" poslije dva sata

Bojana Jovanovski dobila prvi set protiv Šahar Per, ali ipak izgubila 6:3, 0:6, 4:6.

 RIM: Bojana "pala" poslije dva sata Izvor: MONDO

Bojana Jovanovski poklekla je u prvom kolu turnira u Rimu poslije velike borbe sa Šahar Per. Srpska teniserka je dobila prvi set, u drugom nije pružila jak otpor, a iz "klackalice" u trećem ispala je kao poražena - 6:3, 0:6, 4:6.

Meč je trajao dva sata i tri minuta.

Bojana je na startu izgubila gem na svoj servis, ali je onda osvojila osam od narednih devet poena i povela 2:1. Izraelka je ponovo imala brejk prilike u petom gemu, i to četiri, ali se Beograđanka svaki put izvukla (3:2).

Jovanovski nije imala problema sa realizacijom brejk lopti, pa je realizovala i drugu - 5:3. Znala je da iskoristi loše servise protivnice, jer Šahar Per je u prvom setu ubacila samo 50 odsto prvog servisa, a od deset poena na drugi dobila je samo tri.

Ni to nije bio kraj. Per se i u gemu u kome je Srpkinja servirala za prvi set izborila za šestu i sedmu brejk loptu. Ali, ponovo je propustila šanse, pa je Bojana poslije 43 minuta stigla do 6:3.

Deseta nositeljka je u nastavku promijenila ploču i "počistila" Srpkinju. Doduše, posao joj je bio olakšan, jer je protivnica imala poteškoća sa servisom. Izraelka je popravila realizaciju brejk poena (3/7), Bojana nije iskoristila jedinu koju je imala u petom gemu, pa je poslije 40 minuta rezultat u setovima izjednačen - 6:0.

U odlučujućem setu teniserke su gubile servise kao na traci. Per je dolazila do prednosti, Bojana je uspjevala da anulira "minus"... Napravile su po tri brejka u devet gemova.

A onda je 53. igračica sa WTA liste servirala za ostanak u meču. Tada je ponovo pretrpjela brejk i prilika za popravni više nije bilo - 4:6.

Per je dobila i jedini prethodni meč, prošle godine u Pekingu, prepustivši mladoj Srpkinji samo tri gema.

Bojana je prošle godine morala da prođe kroz kvalifikacije da bi se domogla glavnog žrijeba turnira u Rimu, ali je i tada već u prvom kolu poražena, od Jaroslave Švedove.

Naredna protivnica Šahar Per biće Alisa Klejbanova, koja je u prvom kolu lako savladala kvalifikantkinju iz SAD, Varvaru Lepčenko - 6:2, 6:2.

Inače, Jelena Janković je u utorak saznala ime prve protivnice. Kao peti nosilac na startu je bila slobodna, a u drugom kolu igraće protiv Čehinje Lusi Safarove, koja je eliminisala Japanku Kimiko Date Krum 7:5, 6:2.

Džej Džej je u prva četiri duela sa Safarovom bila uspješna, ali je posljednji, ove godine u Madridu, dobila 32. teniserka svijeta.

Ana Ivanović će se u drugom kolu sastati sa Belgijankom Janinom Vikmajer.

Nagradni fond turnira u Rimu u ženskoj konkurenciji je 2.050.000 dolara. Pobjednici će pripasti 360.000 dolara.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC