• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Đoković izgubio...tri gema!

U Rimu se danas dogodio zemljotres kao što je jedan lokalni "prorok" najavio. Ali, teniski zemljotres. Đoković - Kubot 6:0, 6:3 za nešto više od sat vremena.

 RIM: Đoković izgubio...tri gema! Izvor: MONDO

Nedaleko od legendarnog Koloseuma Novak Đoković počeo je napad na mjesto broj 1 u svijetu tenisa!

Dva dana poslije velike pobjede na Mastersu u Madridu, Đoković je ponovo izašao na teren. I pobijedio. Naravno. Njegov 33. uzastopni trijumf u 2011. godini!

Novak je sa rimske šljake počistio Poljaka Lukaša Kubota 2:0 u setovima (6:0, 6:3). Bilo je kao u fazonu: "Izvini, Lukaš, žurim, možda stvarno bude zemljotres u Rimu!".

Veliko oduševljenje u publici nastalo je kada je Kubot sredinom drugog seta osvojio prvi gem na svoj servis! Tada je bilo 3:1 za Đokovića. Uspio je potom Poljak, uz dosta napora, da dođe i do svog drugog gema ,a zatim i do trećeg.

Potpuno je besmisleno pisati o ovom meču u kojem je Đoković apsolutno dominirao. Zato umjesto pisanja o novom Novakovom teniskom času, jedna zanimljivost o njemu. Uoči turnira u Rimu snimio je spot obučen kao gladijator.

Za one koji vole statistiku, nekoliko podataka:

Đokoviću i Kubotu ovo je bio treći duel i sva tri je dobio Srbin. Bez izgubljenog seta! U finalu prvog Serbia Opena 2009. bilo je 6:4, 6:3, a na Australijan Openu prošle sezone 6:1, 6:2, 7:5.

Inače, titulu u Rimu brani Rafael Nadal. Španac je čak pet puta pobjeđivao u "Vječnom gradu" - 2005. 2006. 2007. 2009. i 2010. Samo je Novak Đoković uspio da ga na kratko skloni sa trona 2008. godine, a prvi teniser svijeta tada je poražen od Huana Karlosa Ferera u drugom kolu, odnosno u njegovom prvom meču na turniru.

Novak je pored osvojene titule u Rimu zabeležio i jedno finale i dva četvrtfinala. U borbi za odbranu titule 2009. pobijedio ga je Nadal (6:7, 2:6), kao i u četvrtom kolu 2007. (2:3, 3:6), dok ga je prošle godine u četvrtfinalu zaustavio Fernando Verdasko (6:7, 6:3, 4:6).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC