• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Borovčanin na korak do cilja

"Cilj je da budem među 10 najboljih boksera na svijetu što bi mi omogućilo da izazovem nekog svjetskog šampiona", rekao Nenad Borovčanin pred meč u Banjaluci.

 BOKS: Borovčanin na korak do cilja Izvor: MONDO

Srpski bokser Nenad Borovčanin rekao je da je uvjeren da će pobijediti Bugarina Konstantina Semerdžijeva i osvojiti titulu evropskog šampiona u kruzer kategoriji WBO verzije.

"Na korak sam od svog cilja - osvajanja titule evropskog šampiona u kruzer kategoriji WBO verzije. Tada bih bio među 10 najboljih boksera na svijetu što bi mi omogućilo da izazovem nekog svjetskog šampiona. Vjerujem u pobjedu, poraz nije opcija", rekao je Borovčanin na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Pobjedom bi se zlatnim slovima upisao u istoriju srpskog sporta", dodao je on.

Meč Borovčanina i Semerdžijeva je 11. juna u hali Borik u Banjaluci. Prije tog meča planirane su tri uvodne borbe.

Organizatori su rekli da su odlučili da u Banjaluci organizuju "najveći bokserski spektakl na ovim prostorima u posljednjih 20 godina" pošto žele da javnost u Srbiji upoznaju sa sportskim dešavanjima u Republici Srpskoj, čija je Vlada partner u organizaciji.

Na pitanje da li može da prognozira u kojoj će se rundi završiti meč, Borovčanin je samo rekao da će boksovati svojim stilom.

"On je niži od mene, držaću ga na distanci i nateraću ga da se prilagođava mom stilu. Ja nisam klasičan nokauter, volim da uživam u borbi i ringu. Nokaut se nikada ne može prognozirati", rekao je 32-godišnji bokser.

Kruzer kategoriju zbog male popularnosti nazivaju "siroče" svjetskog boksa, ali je Borovčanin rekao da izuzetno cijeni svjetske šampione u toj disciplini, među kojima su Stiv Kaningem, Marko Huk i Kristof Vlodarčuk.

"Ako osvojim ovu titulu, pa je odbranim, mogao bih da izazovem i Kaningema za titulu svjetskog šampiona", dodao je on.

Upitan da li će preći u tešku kategoriju, Borovčanin je u šali rekao da mu supruga ne bi dozvolila.

"To je najpoznatije kategorija i iz nje su izašli Džo Frejzer, Vladimir Kličko i ostali. Teškaši su od mene teži 20 kilograma, pa mislim da mi supruga to ne bi dozvolila. Ni ovo mi ne dozvoljava, ali nekako se borim", rekao je uz osmijeh Borovčanin.

Borovčanina je podržao i srpski teniser Ilija Bozoljac, koji je rekao da nema hrabrosti da uđe u ring i boksuje. On je poželeo sreću svom prijatelju, "kome u stvari sreća neće bi biti potrebna".

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC