• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Renoa: Kubica fantastično napreduje

Direktor ekipe Reno Erik Bulije izjavio je da se Robert Kubica osjeća sve bolje i da njegov oporavak fantastično napreduje.

 Direktor Renoa: Kubica fantastično napreduje Izvor: MONDO

Francuz je dodao da je ne krije optimizam da će se Poljak u potpunosti oporavati od teških povreda zadobijenih na reliju u Italiji 6. februara.

"Robert je napravio veliki napredak u procesu rehabilitacije i ljekari su prijatno iznenađeni kako teče oporavak. Pitanje je kada će se on u potpunosti oporaviti, ali i on sam svjestan je da bi rehabilitacija mogla dugo da potraje, iako strpljenje nije jedna od njegovih vrlina", istakao je Bulije, koji je poslije trke u Turskoj posjetio Kubicu.

Život poljskog vozača je bio u opasnosti poslije teškog udesa, ali su nakon serije složenih operacija njegova desna ruka, rame, stopalo i lakat spaseni. On je prošlog mjeseca napustio bolnicu, nakon čega je započela druga faza oporavka.

Bolnički tim saopštio je da je Kubica već imao novu rutinsku operaciju, kao i da će tokom narednih mjeseci morati da obavi još nekoliko lakših hirurških zahvata.

"Sada ćemo započeti proces ponovnog dovođenja u funkciju njegovih mišića podlaktice kao i lakta", stoji u saopštenju koje je izdao tim Renoa.

Uprkos, dugostrajnom oporavku koji slijedi, Poljak se odmah raspitivao o stanju u ekipi.

On je rekao da redovno prati trke, ali su ga zanimali i detalji vezani za Reno.

"Razgovarali smo o posljednjim poboljšanjima na bolidu, atmosferi u ekipi, a najviše se raspitivao o mogućnostima R31, pneumaticima i strategiji. On je potpuno upućen na događaje u ekipi, u kontaktu je sa inženjerima Renoa, a i svi mi trudimo se da ga do detalja obavještavamo o svim novim događajima. On možda nije fizički sa nama ove sezone, ali je i dalje važan dio ekipe Lotus Reno", izjavio je Bulije.

Iako je sve najviše zanimalo kakve su prognoze ljekara o tome kada bi Kubica mogao da se vrati na stazu, Bulije je istakao da o tome nije bilo riječi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC