• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borovčanin: Evropa, pa svijet!

Najbolji srpski bokser i Bugarin Konstantin Semerđijev 11. juna će se boriti za titulu šampiona Evrope u kruzer kategoriji (verzija WBO).

 Borovčanin: Evropa, pa svijet! Izvor: MONDO

Nenad Borovčanin trenutno je 14. na svjetskoj rang listi boraca u verziji WBC. U profesionalnoj karijeri ostvario je pobjede u svih 27 mečeva, od toga 18 puta nokautom.

"Na korak sam od cilja - osvajanja titule evropskog šampiona u kruzer kategoriji. Tada bih ušao među deset najboljih boksera svijeta i mogao da izazovem nekog od svjetskih prvaka. Vjerujem u pobjedu, poraz nije opcija", rekao je Borovčanin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Meč Borovčanin - Semerđijev biće održan 11. juna u Banjaluci, uz tri uvodne borbe.

Želja organizatora, čiji partner će biti vlada Republike Srpske, jeste da naprave "najveći bokserski spektakl na ovim prostorima u posljednjih 20 godina".

Borovčanin je rekao da neće odustati od stila koji mu je do sada donosio uspjehe.

"Koko je niži od mene, držaću ga na distanci i natjeraću ga da se meni prilagodi. Nisam klasičan nokauter, volim da uživam u borbi. A, nokaut se nikada ne može prognozirati", rekao je tridesetdvogodišnji bokser.

Kruzer kategoriju nazivaju "siroče" svjetskog boksa i nije mnogo popularna, ali je Borovčanin naglasio da cijeni svjetske šampione u toj disciplini, među kojima su Stiv Kaningem, Marko Huk i Kristof Vlodarčuk.

Superteška kategorija sa Vladimirom Kličkom i ostalima, za njega nije primamljiva, jer su ti borci i po 20 kilograma teži.

"Supruga mi to ne bi dozvolila, kao što mi ne dozvoljava ni ovo, ali nekako se borim", rekao je u šali Borovčanin.

Njega je na konferenciji u srijedu podržao srpski teniser Ilija Bozoljac.

On je poželio sreću svom prijatelju, "kome u stvari sreća neće ni biti potrebna, jer je najbolji i spreman za novu pobjedu".

Borovčanin je prvu fazu priprema za najvažniji meč karijere odradio u Austriji sa Vitalijem Kličkom, a zatim trenirao kod Emira Kusturice u Drvengradu i u Hamburgu kod svog trenera Frica Zduneka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC