• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Jelena igra protiv Voznjacki

Jelena Janković, odigrala je još jedan "Džej-Džej klasik" u kojem se brejkom lagodno mogao nazvati gem dobijem na svoj servis. A sad na Voznjacki...

 RIM: Jelena igra protiv Voznjacki Izvor: MONDO

Na kraju, poslije dva časa i 45 minuta tenisa na Foro Italiku i 15 brejkova na obje strane, uspjela je da zabilježi osmu pobjedu u isto toliko susreta sa Španjolkom Anabel Medinom Garigez i plasira se u četvrtfinale - 6:4, 2:6, 6:2.

Beograđanka je 28-godišnjoj "mušteriji" iz Valensije osam puta oduzela servis, a ova njoj sedam puta.

"Džej-Džej" će se u četvrtfinalu turnira serije "Premijer 5" sastati sa Karolinom Voznijacki. Prva igračica svijeta pobijedila je Belgijanku Janinu Vikmajer sa 2:0 (6:1, 7:6). Sa Voznijacki, Jelena ima skor 4:2, s tim što je upravo dva posljednja duela u 2011. izgubila - u polufinalu Dubaija i Čarlstona.

Jelena, trenutno deveta teniserka na WTA listi, a šesta nositeljka u "Večnom gradu", prošle godine igrala je finale ovog turnira i izgubila od Španjolke Marije Hoze Martinez Sančez (6:7, 5:7), dok je 2007. i 2008. godine osvajala titule u mečevima sa Svetlanom Kuznjecovom (7:5, 6:1) i Aliz Korne (6:2, 6:2).

Plasmanom u četvrtfinale Rima, Jelena je zaradila 43.450 dolara i odbranila 225 od ukupno 620 bodova, koje je osvojila prošle sezone plasmanom u finale.

Jelena je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je glatko pobijedila Lusi Safarovu rezultatom 6:0, 6:3, a u trećem su nastupili problemi, već na početku meča, kada je poslije drugog izgubljenog gema na svoj servis (2:3), srpska teniserka zatražila pun medicinski tajm aut i intervenciju fizioterapeuta, zbog bolova u donjem dijelu leđa.

Kada se vratila na teren, podigla je nivo igre i poslije 4:4 dobila oba gema za vođstvo u setovima. Drugi set doneo je pad u igri naše najbolje plasirane teniserke i jedine preostale u glavnom žrijebu ženskog singla. Brejkovima se došlo do 2:2, a kada je Garigez "potvrdila" novi brejk osvajanjem svog servisa (konačno) za 4:2, set je bio rešen.

U trećem, Jelena je odmah napravila prednost brejka (2:0), pa je brejk napravila Garigez (2:1), pa Jelena (3:1), pa Španjolka (3:2), pa naša igračica (4:2), kada je nekako uspjela da materijalizuje "prednost" servisa i povede sa 5:2. Već u narednom gemu, na servis 42. teniserke svijeta, dobila je meč bez izgubljenog poena.

Titula u Rimu vrijedi 900 WTA bodova i 360.000 dolara, dok plasman u finale donosi 620 WTA bodova i 180.000 dolara.

(N. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC