• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Novak grabi ka rekordu!

Đoković pobijedio Vavrinku u Rimu i stigao do niza od 34 uzastopne pobjede u 2011. godini.

 RIM: Novak grabi ka rekordu! Izvor: MONDO

Novak Đoković zabilježio je drugu pobjedu na turniru Masters serije u Rimu, a tridesetčetvrtu uzastopnu u 2011. godini. Srbin je i dalje jedini neporaženi teniser u ovoj sezoni!

Đoković je u trećem kolu turnira u "Vječnom gradu" bio bolji od Stanislasa Vavrinke - 2:0 (6:4, 6:1). Meč je trajao 94 minuta.

Srpski teniser je postavljen za drugog nosioca, a u četvrtfinalu će igrati protiv petog kosturaša Robina Soderlinga. Šveđanin je duel sa Novakom izborio pobjedom nad Špancem Nikolasom Almagrom - 6:3, 3:6, 6:4.

Đoković i Soderling odigrali su ukupno jedan protiv drugoga šest mečeva. Srbin je dobio prvih pet, a posljednji na Masetersu u Londonu 2009. godine pripao je Šveđaninu, trenutno petom igraču na ATP listi.

Duel četvrtfinala između Đokovića i Soderlinga igra se u petak od 21,15.

Nije bilo lako Noletu da stigne do četvrtfinala. Pogotovo u maratonskom prvom setu, koji je trajao sat vremena i tri minuta!

Novak je za svaki poen protiv upornog Švajcarca morao dobro da se oznoji i strpljivo da ga gradi. Igrači su bili potpuno izjednačeni sve do desetog gema.

Ni Đoković ni Vavrinka nisu uspeli da naprave brejk do tog odlučujućeg gema. Vavrinka je imao četiri brejk lopte u prvom setu, ali je Novak uspio da ih spasi.

Švajcarskog tenisera prestao je da služi prvi servis u posljednjem gemu prvog seta što je odmah rezultiralo sa nove tri brejk, ali i set lopte. Vavrinka je imao odličnih 81 odsto uspješnosti prvog servisa, međutim, taj procenat je na kraju prvog dijela igre smanjio na 74 odsto. Treću šansu iskoristio je Đoković i konačno poveo sa 1:0.

Na Đokovićevom licu vidjelo se olakšanje...

U nastavku meča bilo je mnogo lakše i brže. Novak je dobio prvi gem, a već u drugom je napravio brejk. Nastavio je niz sve do 5:0, zatim je prepustio jedan gem Vavrinki i završio pet minuta prije ponoći završio duel osmine finala.

Đoković i Vavrinka odigrali su ukupno 11 mečeva, računajući i ovaj posljednji u Rimu. Srpski teniser je daleko uspješniji sa devet pobjeda, od čega čak osam vezanih. Đoković je prvi duel u Umagu 2006. predao pri rezultatu 6:6 u prvom setu, a Švajcarac ga je jedini put pobijedio iste godine u Beču (6:3, 6:3).

Đoković i Vavrinka su se 2008. godine sastali u finalu Rima i tada je srpski teniser pobijedio sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC