• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Jelena dobila set, a Karolina meč

Prva teniserka svijeta Karolina Voznijacki pobijedila je Jelenu Janković u četvrtfinalu turnira u Rimu - 6:3, 1:6, 6:3.

 RIM: Jelena dobila set, a Karolina meč Izvor: MONDO

Jelena Janković dobila je ubjedljivo set protiv prve teniserke svijeta Karoline Voznijacki. Ali nije prošla u polufinale turnira koji je osvajala 2007. i 2008. godine, a prošle sezone igrala u finalu.

Voznijacki je treći put ove sezone bila bolja od srpske teniserke - 6:3, 1:6, 6:3.

Dankinja poljskog porijekla će u polufinalu igrati protiv bolje iz duela (3) Viktorija Azarenka - (7) Marija Šarapova.

U trećem, odlučujućem setu, Voznijacki je napravila "brejk" kada je pri rezultatu 4:3 osvojila gem na svoj servis. Ispostavilo se da je taj svojevrstan kuriozitet i incident bio dovoljan za sedmo Karolinino polufinale u sezoni.

Do rezultata 4:3 u trećem setu, obje rivalke gubile su gemove na svoj servis, potom je Voznijacki nekako dobila gem kada je servirala (5:3), poslije čega se meč vratio u kolotečinu brejkova, pa je poslije dva časa i 23 minuta na Foro Italiku, Jelena morala da pruži ruku istoj rivalki poslije polufinala Čarlstona (4:6, 4:6) i polufinala Dubaija (5:7, 3:6).



Poslije četiri pobjede nad šest godina mlađom Dankinjom, ostvarene od Vimbldona 2008. do Indijan Velsa 2010. godine, Jelena je ušla u seriju od tri poraza protiv 20-godišnje Voznijacki, koja je ove sezone već osvojila tri turnira, Dubai, Indijan Vels i Čarlston.

U prvom setu, teniserke su držale svoj servis na prašnjavoj podlozi, koju je podizao jak vjetar, sve do rezultata 4:3, kada je Voznijacki realizovala sedmu brejk loptu u tom trenutku i povela sa 5:3, potom i rutinski sačuvala prednost brejka za 1:0 u setovima. "Džej-Džej" u prvom setu nije imala brejk loptu.

Ali je zato na startu drugog odmah dva puta oduzela servis gem rivalki, povela 4:0 i potom još jednom napravila brejk za ubjedljivih 6:1. Djelovalo je da Jelena ima igru i momentum za potpuni preokret, ali se to nije dogodilo iz ko zna kojih razloga.

Jer, u trećem setu teško se može reći da su aktuelna i bivša "Broj 1" imale "i" od igre.

Baloni, greške, napucavanja u aut i mrežu i brejkovi, brejkovi, brejkovi... Sa sedam uzastopnih brejkova stiglo se do 4:3 i tu je meč riješen nakon što je Voznijacki iskoristila "prednost" servisa, pa je došla korak bliže osvajanju 16. turnira u karijeri, dok će Jelena ostati na 12 titula do daljeg.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC