• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Đoković uništitelj!

Kao u drugom dijelu filmskog serijala o strašnom Konanu, Novak Đoković je "sastavio" sa zemljom Šveđanina Robina Soderlinga - 6:3, 6:0.

 RIM: Đoković uništitelj! Izvor: MONDO

Upišimo i 37. uzastopnu pobjedu nevjerovatnom srpskom teniseru, trideset i petu ako računamo samo mečeve odigrane u 2011. godini.

Dakle, "007" do Džona Mekinroa i njegovog rekorda starog 27 godina!

Novak Đoković spasio je dvije brejk lopte pri rezultatu 3:3 u prvom setu, a onda dobio devet gemova zaredom i nanio Robinu Soderlingu katastrofu kakvu teško da je ikada doživio.

Poslije sat i 17 minuta igre bilo je 6:3, 6:0 i Šveđanin je postao deveti teniser ove godine kojem je Novak udijelio popularni "đevrek", tj. set bez izgubljenog gema.

Protivnik u polufinalu rimskog Mastersa - da li i sljedeći na listi "žrtava" - biće mu Britanac Endi Marej i taj meč počeće u subotu u 20 časova.

Od 16 časova na teren će Rišar Gaske i Rafael Nadal, koji je plasmanom u polufinale zadržao prvo mjesto na ATP listi, bez obzira na to šta uradi do kraja turnira.

Četvrtfinalni duel Đokovića i Soderlinga imao je dva "poluvremena". Trajala su približno isto, s tim da su u drugom odigrana tri gema više, ali je razlika u odnosu snaga bila frapantna.

Soderling je do polovine prvog seta bio po svemu ravnopravan, ako ne i malčice bolji rival. Uostalom, oduzeo je Novaku servis već u uvodnom gemu i najavio žestoku borbu.

Srpski teniser nije ni trepnuo na rani brejk, već je odmah uzvratio (1:1), nakon čega je meč ušao u kolotečinu i naredna četiri gema nisu bila naročito uzbudljiva. E, onda je Soderling napravio greške koje su ga skupo koštale u nastavku.

Poslije 40:15 za Đokovića osvojio je tri poena i došao do šanse za brejk. Upropastio ju je neiznuđenom greškom, dok je u sljedećoj takvoj prilici iz forhenda poslao lopticu u aut. Bio je to mali aut - sudija je morao da siđe na teren da provjeri - ali dovoljan da Šveđaninu propadne druga brejk šansa.

Novak je dobio "vjetar u leđa", a Soderling nastavio igru, ali sa mislima u prethodnom gemu. Naravno, Đoković je za tren oka napravio 0:40 i iskoristio posljednju od tri vezane brejk lopte - 5:3.

Nakon toga je Soderling predstavljao dostojnog protivnika samo na mahove (drugi i treći gem drugog seta).

Kod 3:0 za Đokovića zatražio je tajm-aut i otišao u svlačionicu na nekoliko minuta. Međutim, to mu nije pomoglo - do tada je igrao slabo, a poslije prekida tek nije mogao da se "sastavi" sa tenisom.

Preostala tri gema izgubio je sa "nulom" i bio puki dekor Novakovom novom trijumfu pred očima rimske publike i cijelog svijeta.

Novak (drugi nosilac) će se u polufinalu sastati sa Marejom (4), koji je u četvrtfinalu savladao Nemca Florijana Majera poslije preokreta - 1:6, 6:1, 6:1.

Srbin i Britanac igrali su osam puta i rezultat je 5:3 u korist Đokovića. Novak je dobio posljednji meč, u finalu ovogodišnjeg Australijan opena, a prije toga je Marej "vezao" tri trijumfa.

Samo jednom su igrali na šljaci, Đoković je pobijedio u Monte Karlu 2008.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Nadal (1) i Gaske (16). Prvi reket svijeta lako je eliminisao Hrvata Marina Čilića - 6:1, 6:3, dok je Francuz poslije Rodžera Federera bio bolji i od Čeha Tomaša Berdiha (7) - 4:6, 6:2, 6:4.

Nagradni fond turnira u Rimu je 2.750.000 dolara, pobjedniku će pripasti 438.000.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC