• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Nadal prvi finalista, strijepi od Novaka

Najbolji teniser svijeta pobijedio Gaskea u dva seta (7:5, 6:1) i u nedjelju će se boriti za svoj šesti trofej u sedam nastupa na rimskom Mastersu.

 RIM: Nadal prvi finalista, strijepi od Novaka Izvor: MONDO

Rafael Nadal malo se "zagrcnuo" u uvodnom meču sa Italijanom Lorencijem, ali je u tri meča nakon toga potvrdio klasu i plasirao se u finale turnira Masters, odnosno ATP 1000 serije u Rimu.

Rišar Gaske prethodna dva dana je igrao po tri seta sa Federerom i Berdihom, pa ga je u subotu stigao fizički i mentalni umor.

Poslije tijesno izgubljenog prvog seta - u kojem je propustio sve četiri brejk lopte, a Nadal iskoristio svoju jedinu - u drugom je Gaske bio samo "topovska hrana". Španac je uzeo tri od četiri gema na servis protivnika i brzo priveo meč kraju.

Nadal je imao osam viner udaraca više (26:18) i pet neiznuđenih grešaka manje (12:17). Uz to je imao daleko bolji procenat ubačenih prvih servisa - 78:57.

U borbi za trofej sastaće se sa Novakom Đokovićem (moguća repriza Madrida) ili Endijem Marejom, čiji okršaj je zakazan za 20 časova.

Nadal u Rimu nastupa po sedmi put, počevši od 2005. Do sada je u pet finala imao maksimalan učinak, samo je 2008. ispao u drugom kolu. Tada su ga zaustavili Huan Karlos Ferero i - žuljevi.

Upitan da li vjeruje da može da odbrani titulu, Nadal je rekao da se nada da će moći, iako ga je Novak Đoković ove godine pobijedio u sva tri međusobna okršaja.

"Ako ponovo budemo igrali, biće bitan svaki detalj. Znam da Novak u ovom trenutku igra na vrhunskom nivou, ali jednostavno ne smijem da mislim na to", odgovorio je prvoplasirani na ATP listi.

"Ne znam da li ću ga pobijediti, ali znam da ću morati žestoko da se borim do posljednjeg poena, što uvijek i radim. Ako to u nedjelju ne bude dovoljno za pobjedu, biće možda dovoljno sljedeći put".

(MONDO/FoNet, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC