• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Nole je čaroban!

Đoković protiv Mareja ostvario najluđu i najdramatičniju u svom nizu od 38 pobjeda - 6:1, 3:6, 7:6 (7:2)! U nedjelju (16.15) protiv Nadala za trofej.

 RIM: Nole je čaroban! Izvor: MONDO

Nevjerovatan je sportista taj Novak Đoković! Pogledajte Foto-galeriju!

Rušio je redom sve protivnike u posljednjih pet i po mjeseci, malo kome je pošlo za rukom da sa njim odigra ravnopravan meč.

Činilo se da će tako biti i u subotu, u polufinalu turnira Masters serije u Rimu, ali se Endi Marej pokazao više nego "tvrdim orahom". Međutim, nije umio da slomi Novakov šampionski duh i zada mu odlučujući udarac.

Đoković se, bokserskim rječnikom, nalazio u nokdaunu. Samo što se vratio iz brejka zaostatka u trećem setu (4:4) izgubio je još jedan gem na svoj servis i suočio se sa eliminacijom. Da situacija bude još gora, mučila ga je povreda u predjelu desnog kuka, ili prepone, ko zna...

Kretao se teško i govor tijela bio mu je takav da se vjerovatno ni njegovi trener i roditelji u tom trenutku ne bi kladili da će se izvući!

Ali, izvukao se, djelimično i zahvaljujući Mareju, kojeg kao da je zbunio protivnikov nagli pad energije. Nije Britanac došao ni do jedne meč lopte, dok je Novak propustio dvije, a iskoristio treću brejk šansu, za izjednačenje na 5:5.

Zatim je uspio da povede, iako je na početku gema bilo 0:30. Pri rezultatu 6:5 i 15:30 na servis Mareja "zaglavila" mu se desna noga pri jednom proklizavanju i nezgodno je pao. Ni to ga nije zaustavilo, mada je Marej izjednačio na 6:6.

U jednom periodu karijere poznat i kao "kralj taj-brejkova", srpski teniser je u teniskom ruletu pokazao ko je i šta je. Odigrao je perfektno, a Marej bio taj koji je "pucao" u razmjenama sa osnovne linije.

Pri 5:2 se mogao "namirisati" novi Novakov trijumf, a on ne samo da je pobijedio, već je to učinio sa stilom na kakvom bi mu pozavidio svaki veliki igrač u istoriji tenisa.

Prvo lob za 6:2, pa skraćena lopta koju je Marej stigao, ali nije imao šansu da je prebaci preko mreže - 7:6 (7:2) poslije tri sata i dva minuta tenisa za pamćenje...

Sve bi bilo idealno, kada Đoković ne bi morao ponovo na teren već u nedjelju od 16.15 časova.

Čekaće ga daleko odmorniji Nadal, koji se prethodnih dana adaptirao na rimsku vrućinu, a uz to u polufinalu protiv Rišara Gaskea nije imao ni izbliza težak posao kao njegov najveći konkurent.

Objektivno, trebalo bi da budemo spremni na kraj Novakove serije od 38 pobjeda, od toga 36 u 2011. godini.

I ako se to dogodi, svima nam je jasno da smo bili svjedoci nečega, blago rečeno, nesvakidašnjeg.



Evo i kako su protekla prva dva seta...

PRVI SET: Đoković je poveo sa 2:0, zatim je Marej iz maratonskog trećeg gema izašao kao pobjednik i vratio izgubljeni brejk. Međutim, Novak mu nije dao ništa više od toga.

Za tili čas je došao do novog brejka (bez izgubljenog poena), pa na svoj servis lako povisio na 4:1.

Od tog trenutka je Marej počeo da igra protiv sebe, budući da je pravio greške u serijama, a kada bi napravio neki kvalitetan potez - Đoković se nalazio na pravom mjestu, pogađao nebranjene dijelove terena i dodatno uvodio protivnika u frustraciju.

Na kraju, osvojio je gotovo dvostruko više poena u prvom setu - 33:17, uz realizaciju brejk lopti 3/5, dok je Marej imao 1/3.

DRUGI SET: Slično četvrtfinalu, kada je od Florijana Majera takođe gubio sa 6:1, Marej je u nastavku zaigrao kao preporođen. Smanjio je na minimum broj neiznuđenih grešaka i podigao procenat osvojenih poena na drugi servis - što nije bilo teško, poslije 0/8 u prvom setu.

Igralo se "gem za gem", mada se kod Novaka mogla primjetiti određena zasićenost. Kao da je očekivao da mu se Marej preda na polovini meča, poput Vavrinke i Soderlinga u prethodna dva meča.

Britancu su se isplatili neumorno trčanje i maksimalno ozbiljan pristup, kada je u šestom gemu napravio jedini brejk u drugom setu - 2:4.

Novak je u sljedećem gemu imao šansu da vrati rezultat u ravnotežu, međutim, sada je on bio taj koji je pravi neiznuđene greške u važnim poenima. Marej je povisio na 2:5, zatim na Novakov servis propustio dvije vezane set lopte, ali u sljedećem gemu već nije bilo dileme...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC