• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Finale kasni zbog kiše!

Finalni meč turnira u Rimu između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, koji je trebalo da počne u 16,15 časova, odložen je zbog kiše.

 RIM: Finale kasni zbog kiše! Izvor: MONDO

Početak finalnih mečeva u ženskoj i muškoj konkurenciji na teniskom turniru u Rimu odložen je zbog kiše.

Meč Ruskinje Marije Šarapove i Australijanke Samante Stosur trebalo je da počne u 14 sati, dok je početak duela prvog i drugog tenisera svijeta Španca Rafaela Nadala i Novaka Đokovića iz Srbije bio planiran za 16.15.

Posljednja informacija je da bi muško finale trebalo da počne oko 19. časova.

NEUNIŠTIVI NOVAK


Novak Đoković je neuništiv. Pokazao je to trijumfom nad Endijem Marejom u polufinalu turnira iz Masters serije u Rimu - 6:1, 3:6, 7:6.

Kada je cijeli svijet pomislio da je Novakovoj seriji pobjeda, koja sada ima 38 epizoda, došao kraj, gladijatorsku borbu borbu u rimskoj areni vratio je "u egal", a onda dotukao protivnika.

"Meč je bio fantastičan i svako ko ga je gledao, vidio je koliko je bio dramatičan. Do posljednjeg poena se nije znalo ko će da pobijedi", ocijenio je Đoković.

"Marej je igrao odlično, nije mnogo griješio. Svaki poen morao sam da zaradim. Meč je nas obojicu istrošio. Na žalost, jedan je morao da izgubi", dodao je srpski teniser.

Objasnio je i zašto je "usporio" poslije fantastične igre u prvom setu.

"Greška je to što sam odigrao 40 mečeva u prethodna četiri mjeseca - to je počelo da mi smeta u drugom setu. Odigrao sam više od bilo kog igrača i naravno da sam bio iscrpljen. Učiniću sve da se oporavim do finala", poručio je Đoković.



A u finale Rafael Nadal ulazi sa startnom prednošću. Jer, Španac je polufinale završio u popodnevnim satima, a Đoković poslije 23 sata u subotu uveče.

Borba za trofej u Rimu počeće u 16,15.

Biće to 27. duel Đokovića i Nadala, koji ima 16 pobjeda nad Srbinom. Međutim, drugi reket svijeta napravio je "revoluciju" savladavši neprikosnovenog "kralja šljake" na njegovom terenu, nedavno u finalu turnira u Madridu. Tako je treći put uzastopno "uzeo skalp" velikom rivalu.

Redoslijed na vrhu ATP liste neće se promijeniti u ponedeljak. Međutim, kraljev tron je uzdrman, a Đoković bi u Rimu mogao da mu zada još jedan snažan udarac, koji bi ga približio "broju jedan".

U svakom slučaju, svijet će opet podrhtavati, jer će se ponovo sudariti divovi.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC