• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mediji: Džin Đoković zaboravio kako se gubi

Novak Đoković gotovo je prva tema sportskih strana svih svjetskih medija nakon još jedne pobjede nad Rafaelom Nadalom i ukupno 37. trijumfa zaredom u 2011. godini.

 Mediji: Džin Đoković zaboravio kako se gubi Izvor: MONDO

Dan poslije pobjede Novaka Đokovića nad Špancem Rafaelom Nadalom u finalu Mastersa u Rimu, svi renomirani svjetski mediji posvetili su veliku pažnju 37. uzastopnom trijumfu srpskog igrača u 2011. i njegovim šansama da uskoro preuzme prvo mjesto na ATP rang listi.

Američki ESPN podsjeća da je Đoković ove godine pobijedio Nadala u sva četiri finala koja su igrali i navodi da je "očigledno da je srpski teniser pun samopouzdanja pred gren slem turnir na Rolan Garosu".

Španska "Marka" na svojoj internet stranici objavila je izvještaj sa rimskog finala uz naslov "Veliki Rafa, džin Đoković". Navodi se da je Đoković sa rimskog trona svrgnuo Nadala i postao novi teniski imperator.

Britanski Bi-Bi-Si (BBC) navodi da je Đoković na terenu izgledao samouvjereno i da je djelovalo kao da njegova pobjeda nad Nadalom nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Italijanski listovi listom su veličali uspjeh Đokovića.

"Gazeta delo Sport" ističe da je Đoković kao "nezaustavljiva lokomotiva" i da je u Rimu još jednom pokazao svoju superiornost.

"Skidamo kapu Đokoviću", piše rimska "Republika", uz ocjenu da Đoković nije samo "teniser dana", već nešto "mnogo više". "Na rimskom turniru se ne može lagati ni blefirati. Pobjeđuje najjači, broj jedan u svijetu - dakle Đoković" ocjenjuje list.

Rimski dnevnik ističe da je Đoković "čovjek koji je pobjeđivao na betonu svih vrsta, a sada i na šljaci. To je igrač koji je iza sebe ostavio sve: Nadala, Federera, Mareja. Nole više nije onaj koji se ugleda na druge, već neko koga treba imitirati".

Komplimenti za Noleta, ističe "Republika", podsjećajući da je riječ o igraču koji je bio u stanju da igra na terenu tri sata u subotu uveče, protiv Mareja, "u najljepšem meču koji je odigran ne samo ovdje u Rimu, a da zatim dan kasnije za dva sata pobijedi Nadala u dva seta".

Takav niz pobjeda nije viđen posljednjih godina. Trideset sedam mečeva i još dva 2010. godine i sedam osvojenih turnira. "Čak i ako u klasifikaciji Nadal ostaje broj jedan, očigledno je da je Đoković pravi lider", ocjenjuje "Republika".

Đoković je zaboravio kako se gubi, ocjenjuje torinska "Stampa", navodeći da je "zaboravio kako se to radi još od prošlog decembra i finalnog turnira u Londonu".

"Nole preoteo krunu Rafi, postao novi kralj terena", piše "Korijere delo Sport", navodeći da je Đoković za dva minuta i 12 sekundi pobijedio petostrukog šampiona turnira u Rimu Rafaela Nadala i po drugi put u karijeri osvojio ovaj trofej.

"Đokoviću je ovo 37. uzastopna pobjeda ove godine, čime je dokazao da nema premca. Za tenisera iz Beograda ovo je 25. trofej u karijeri i sedmi ove sezone, pošto je osvojio Austalijan open, i turnire u Dubaiju, Indijan Velsu, Majamiju, Beogradu i Madridu", navodi "Korijere".

Novi susret Đoković i Nadal imaće već možda na Rolan Garosu, koji počinje 22. maja u Parizu, a srpski teniser i priliku da se prvi put u karijeri popne na teniski vrh i postane teniski "broj jedan".

Čini se da najbolji svjetski teniseri počinju zajedničku (ne)moguću misiju - pobijediti Đokovića.

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC