• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pilić: Novače, skidam kapu

Proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić priznao je da nije očekivao uspjehe Novaka Đokovića na šljaci, podlozi kojom posljednjih godina dominira Rafael Nadal.

 Pilić: Novače, skidam kapu Izvor: MONDO

Srpski teniser je od početka godine osvojio sedam turnira (Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim) bez ijednog poraza, ali je po Piliću mnogo važnije, što je Novak skinuo krunu "kralju šljake".

"Niko nije očekivao ovakav niz pobjeda, pogotovo da će pobijediti Rafaela Nadala, koji je na zemlji dobio sve živo, ali ono što radi Novak u posljednjih četiri-pet mjeseci zaslužuje da mu se ‘skine kapa’", rekao je Pilić u intervjuu za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima dok je Srbin bio u njegovoj teniskoj akademiji kao 13-godišnji dječak, uočio je veliki potencijal.

"Izuzetno mi je drago što sam učio momka koji je u svojoj 13. godini pokazivao ono što ostali teniseri pokažu mnogo godina kasnije. On je jedan ekstra igrač i sjajan momak, koji je mnogo učio i na vrijeme shvatio igru. Nedavno me Goran Ivanišević podsjetio, da sam tada za Novaka rekao da će biti među prvih pet igrača na svijetu. Eto, sad je drugi".

Pilić je bio savjetnik selektora Srbije Bogdana Obradovića prilikom osvajanja "salatare" u Dejvis kupu, kada je i počeo Đokovićev niz nepobjedivosti, ali nema namjeru da nastavi da i dalje radi sa "orlovima".

"Osvajanjem titule moja troipogodišnja misija je završena. Sada se Srbi moraju sami organizovati i ako budu igrali u punom sastavu protiv Švedske, mislim da neće imati problema. Imaju mnogo više šanse za trijumf iako će Šveđani birati podlogu. Novak je razbio njihovog najboljeg igrača Robina Soderlinga prije nekoliko dana, tako da mogu biti optimisti", zaključio je hrvatski stručnjak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC