• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET:Borac m:tel želi Kup BiH

Banjaluka će u petak i subotu biti domaćin završnice Kupa BiH. Za trofej će se boriti Borac m:tel, Sloga, Bosna i Izviđač.

 RUKOMET:Borac m:tel želi Kup BiH Izvor: MONDO

U polufinalnim mečevima koji su planirani za petak sastaće  se Bosna BH gas - Izviđač MI grupa od 16 časova, dok će  Borac M:tel  i  Sloga na megdan od 18 časova u banjalučkoj dvorani Borik.
U Borac m.telu se nadaju trofeju ove sezone, pošto su se od titule šampiona oprostili.

"Spremni smo za sva iskušenja koja nas očekuju na završnom turniru. Prebolovali smo prvenstveni poraz od Bosne i maksimalno se posvetili izazovima u Kupu. U utakmici sa Slogom čeka nas težak zadatak, ali mislim da smo u blagoj prednosti, prije svega zato što igramo pred svojim navijačima. O finalu još ne razmišljamo, ali bilo bi lijepo da u odlučujućoj utakmici za trofej pobijedimo Bosnu i trijumfalno završimo sezonu", rekao je trener Borac m:tela Dragan Marković.


Dobojlije su svjesne da je Borac favorit, ali se ne predaju unaprijed.

"Borac je favorit u svakom smislu i zbog domaćeg terena, ali i zbog plasmana u Premijer ligi. Međutim, neće im biti lako da nas savladaju. Posljednja prvenstvena utakmica u Banjaluci pokazala je da se možemo nositi s njima. Do posljednjih sekundi pobjednik nije bio poznat. Ipak, na kraju smo izgubili sa tijesnih 20:21. Nadam se da ćemo i u Kupu dovesti utakmicu do neizvjesne završnice, a onda je sve moguće", kaže Adnan Šabanović, golman Dobojlija.



U drugom polufinalnom duelu novi-stari šampion BiH i branilac trofeja Kupa Bosna je favorit protiv Izviđača

"Nema mnogo prostora za kalkulacije. Kup je takmičenje u kojem nemaš pravo na kiks. Stoga je jasno da u susretu sa Izviđačem želimo pobijediti i plasirati se u finale. Uz dužno poštovanje prema perspektivnoj ekipi iz Ljubuškog, u ovom trenutku smo kvalitetniji i iskusniji od njih. Naravno, moramo biti oprezni i ne smijemo potcijeniti rivala, jer bi to Ljubušaci mogli iskoristiti. Uz naš maksimalan angažman, ne sumnjam u plasman u finale, a tamo očekujem za rivala Borac M:tel. Iako utakmice Sloge i Borca uvijek nose veliki naboj i gotovo su uvijek neizvjesne, prednost dajem Banjalučanima. Bez obzira ko nam bude rival u finalu, očekujem da osvojimo Kup i tako zaokružimo najuspješniju sezonu u istoriji kluba", rekao je Ivan Divković, bek sarajevske Bosne.

Zdenko Grbavac, trener tima iz Ljubuškog, ističe kako u Banjaluku idu sa namjerom da osvoje Kup BiH. Stoga su se i posebno pripremali za finalni turnir.

"Bili smo tri dana na mini-pripremama u Dugopolju, tako da smo se u izolaciji na miru spremali za finalni turnir Kupa. Posebnu smo pažnju posvetili fizičkoj i taktičkoj pripremi. Poduzimamo sve da osvojimo Kup BiH. Raspoloženje u ekipi je dobro, a što je najvažnije, svi igrači su zdravi. Već u polufinalu nas čeka jako težak posao. Rival nam je najbolji tim u BiH. Jasno je da bi bilo bolje da igramo s nekim drugim, ali ako želimo trofej, moramo pobijediti bilo koga. Želimo im se revanširati za poraze u prvenstvu i daćemo sve od sebe da to i uradimo", rekao  je Grbavac.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC