• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Borac m:tel i Izviđač za trofej Kupa

Rukometaši Borac m.tela i i Izviđača u subotu od 17 časova i 30 minuta će se u banjalučkom "Boriku" boriti za Kup BiH.

 RUKOMET: Borac m:tel i Izviđač za trofej Kupa Izvor: MONDO

Domaćin završnog turnira Borac m:tel u polufinalu je savladao Slogu 33:25, dok je Izviđak iznenadio aktulenog šampiona sarajevsku Bosnu 28.25.

Borac je za razliku od duela u Premijer ligi ovaj put lako savladao Slogu.

"Bili smo favoriti i to smo opravdali na parketu. Sloga se pokazala kao neugodan i težak protivnik. Međutim, pokazali smo da smo bolji, upisali smo pobjedu, a ohrabruje i činjenica da smo odmorili neke igrače. Izviđač je u polufinalu pružio sjajnu partiju, pa slavlje nad Bosnom nije iznenađenje", rekao je trener Banjalučana Dragan Marković.
U pobjedničkom timu Halilbegović je postigao osam, Panići Mikić po šest goova. Na drugoj strani ubjedljivo najbolji Dokić sa 11 pogodaka.

SKANDAL U DRUGOM POLUFINALU

Drugi polufinalni duel obilježio je sudijski par Zovko-Knezović iz Mostara, a Studenti su podnijeli i zvaničnu žalbu na suđenje. Sarajevski tim je na poluvremenu odbio da izađe na teren, ali su se u posljednji momenat predomislili. Žalili su se na šest sedmereca, koji su dosuđeni Izviđaču, a zanimljivo je da se ista situacija desila u meču Premijer lige protiv Borac m:tela, kad su za Bosnu u Banjaluci takođ suđeni sedmerci, ali se tad niko nije žalio.

"Žalili smo se na suđenje sudijskog para iz Mostara Zovko Knezović jer smo pokradeni, a to može potvrditi svako ko je bio na utakmici. Svjesni smo da ova žalba neće ništa promijeniti, ali makar neka ostane zapisano da smo se žalili. Odmah na današnjem delegiranju sudija znali smo šta nam se sprema, jer je gospoda iz sudijske organizacije za našu utakmicu delegirala sudijski par iz Mostara, a jedan od njih je uposlenik firme predsjednika Izviđača Stanislava Mucića", rekao je nakon susreta za SportSport.ba Kenan Magoda, direktor Bosne BH Gas.

"Ovo je najgora krađa koju sam do sada vidio u rukometu. Moramo svi zajedno stati u kraj sudijskoj organizaciji i mešetarenjem koje oni čine. Čitavu godinu se radi protiv Bosne kako u prvenstu tako i u Kupu. U prvenstvu im nije uspjelo da nam uzmu titulu, ali evo drugi plan, odnosno naše besramno izbacivanje iz Kupa im je pošlo za rukom. Rukometni savez BiH se mora obračunati sa ovakvim stvarima i dozvoliti da sport ostane u rukama samo sportista. Ono što je najgore, sudije su se smijale igračima u lice i govorile im da se džaba bore?!", dodao je Kenan Magoda. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC