• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOLE: Rafa je favorit. RAFA: Ne, ne, Nole je

Jedino pitanje je ko je prvi favorit? Srbin smatra da je to Španac, a Rafa tvrdi suprotno.

 NOLE: Rafa je favorit. RAFA: Ne, ne, Nole je Izvor: MONDO

Jedino pitanje je ko je prvi favorit? Srbin smatra da je to Španac, a Rafa tvrdi suprotno.

Ljubitelji tenisa sutrašnji dan i početak ovogodišnjeg Rolan Garosa dočekuju sa velikim nestrpljenjem - razumljivo, jer je konkurencija nikad jača, a pitanje pobjednika nikad neizvjesnije.

Najbolji podatak koji potvrđuje da će biti veoma "tijesno" ove godine je i prognoza samih favorita.

Branilac trofeja Rafael Nadal, koji još uvek drži prvu poziciju na ATP listi, smatra da je Novak Đoković prvi favorit za titulu, dok Srbin ističe da je Španac ipak "broj jedan" u Parizu.

Treći igrač planete Rodžer Federer ističe da "nikada i nije bio favorit na Rolan Garosu", ali da je spreman da se ponovo umiješa u trku za trofej sa dvojicom najboljih.

Nadal, koji je ove godine jurišati na šesti trofej u Parizu, čime bi se izjednačio sa rekorderom Bjonom Borgom, uprkos fantastičnom skoru u Bulonjskoj šumi (38 pobjeda i samo jedan poraz), ističe da sebe ne vidi kao prvog favorita.

"Razmišljati o osvajanju turnira prije njegovog starta je prilično arogantno", istakao je najbolji igrač planete.

On tvrdi da je Novak apsolutni favorit, budući da ove sezone ima 37 pobjeda zaredom, i nijedan poraz.

"Mislim da je Đoković veliki favorit. Nije izgubio nijedan meč ove sezone, i igra zaista fantastično", dodao je Španac.

On je istakao da, uprkos projekciji mnogih da bi baš njih dvojica mogli da odlučuju o tituli ove sezone, ne razmišlja tako daleko, već samo o prvom narednom protivniku.

"Kada dođete na turnir, svjesni ste da je teško u svakoj rundi. Svaki meč, svaki izlazak na teren može značiti da će te pobijediti, ali i izgubiti. Tako da razmišljam samo o prvom narednom protivniku, a to je Izner, koji sjajno servira i može mi biti veoma nezgodno. Zaista ne razmišljam o Novaku, idem korak po korak i skoncentrisan sam samo na to", rekao je Nadal.

Đoković je u Pariz doputovao sa koferom punim uspjeha. Osim nepobjedive niske, on je podigao sedam pehara u 2011. i čak četiri puta nadigrao Nadala.

Bez obzira na to - on je oprezan. Svjestan je da je Rafa kralj šljake i najbolji teniser ikada na toj podlozi. Takođe, svjestan je da niko nije nepobjediv, pa tako ni njegov niz ne može trajati vječno.

"Uopšte ne razmišljam o tom uspješnom nizu, ali ni o njegovom završetku, jer bi to značilo da razmišljam o porazu", rekao je Novak, koji je dva puta igrao polufinale na Rolan Garosu, 2007. i 2008. godine.

"Za mene su posljednjih dana najvažniji bili oporavak i odmor. Znam da sam u žiži zbog odličnog starta sezone, a meni je najvažnije da sam spreman psihički. Sada znam da mogu da pobijedim Nadala na šljaci, što ranije nije bio slučaj, a želja mi je i da stignem na prvu poziciju ATP liste. Zbog toga moram u Parizu da igram na najvišem nivou", rekao je najbolji srpski teniser svih vremena.

Đoković ističe da je Rafa favorit, jer on uvijek u Parizu igra najbolje, a i sam Španac svjestan je toga. Kao i činjenice da uprkos lošem skoru ove sezone, ne tako davno i on je pobjeđivao Đokovića i zna kako se to radi. Na Rolan Garosu "došao mu je glave" tri puta.

"Novak me je nadigrao na posljednja četiri Masters turnira, ali sam i ja njega pobjeđivao mnogo puta u veoma važnim duelima - polufinalu Olimpijskih igara, finalu US opena, dva puta u polufinalu Rolan Garosa...", rekao je Nadal.

"Vidjećemo šta će biti ove godine. Spreman sam i ne marim mnogo zbog toga što mnogi misle da me je lakše pobijediti nego ranije", istakao je najbolji igrač svijeta.

Sve oči uprte su u Đokovića i Nadala, a iz pozadine vrebaju i ostali - prije svih Rodžer Federer, koji je trijumfovao u Parizu 2009. godine, kao i Endi Marej koji smatra da je konačno došlo vrijeme za njegov prvi Grend slem (iako je na Rolan Garosu najbolji plasman ostvario prije dvije sezone ulaskom u četvrtfinale).

Žrijeb je rekao svoje - nikom neće biti lako. Postoji hiljadu motiva i želja ove godine na Rolan Garosu, a trofej je samo jedan. Pobjednika ne znamo unaprijed, ali jedno znamo - sljedeće dvije nedelje u Parizu je zagarantovana dobra zabava...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC