• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (KUP BiH): Trofej za Borac m:tel!

Borac m:tel pobjednik je Kupa Bosne i Hercegovine! Banjalučani su u finalu savladali Izviđač 28:22 (13:11) i zasluženo osvojili pehar.

 RUKOMET (KUP BiH): Trofej za Borac m:tel! Izvor: MONDO

Najzaslužniji za drugi trofej u Kupu BiH u istoriji kluba, bio je golman Mario Blažević sa fantastičnom 21 odbranom. U većem dijelu finalne utakmice bio je praktično nesavladiv.

Crveno-plavi su zahvaljujući njegovim sjajnim odbranama finale prelomili sredinom drugog poluvremena kada su popularne "skaute" ostavili bez gola punih 13 minuta.

Najefikasniji kod novog osvajača Kupa BiH bili su Mirko Mikić sa sedam, Goran Malić (6), Faruk Halilbegović (4) i Fahrudin Melić sa golom manje.

Goste iz Ljubuškog predvodio je Dejan Malinović sa pet pogodaka, a po tri gol postigli su Ante Boras, Marko Matić i Nenad Zeljić.



Banjalučki rukometaši bolje su ušli u utakmicu i brzo stekli tri gola viška (4:1), ali se gosti iz Ljubuškog serijom od 3:0 brzo vraćaju i u desetom minutu uspijevaju da izjednače (4:4).

Izviđač do prve prednosti dolazi u 13. minutu (6:5), što je natjeralo trenera Borca m:tel Dragana Markovića da uzme tajm-aut, ali su gosti uspijevali da drže minimalno vođstvo narednih pet-šest minuta.

Ipak, sa nekoliko uzastopnih odbrana Marija Blaževića, ukupno osam u prvom poluvremenu, crveno-plavi tim se digao i preokrenuo na +3 (12:9), ali se na odmor ipak otišlo sa dva gola viška u korist Borca m:tel (13:11).

Čuvar mreže Banjalučana je i u drugom dijelu nastavio da teroriše protivničke rukometaše... Već u prvom napadu "skauta", odbranio je sedmerac što je dalo krila domaćinu, pa su već poslije dva minuta povećali prednost na "plus četiri" (15:11).

A, nošeni sjajnim navijanjem popularnih "Lešinara", rukometaši Borca m:tel dizali su vođstvo sredinom nastavka do "plus 7" (19:12, 20:13), a potom i +10 (25:15) kada je i definitivno prelomljena utakmica.


Izabranici Zdenka Grabovca, koji je pred dolazak u banjalučki "Borik" najavio osvajanje trofeja, djelovali su potpuno izgubljeni u tim trenucima.

Ipak, kad je sve bilo gotovo Ljubušaci su uspjeli da smanje razliku za koliko-toliko častan oproštaj od ovogodišnjeg takmičenja. Naravno i zahvaljujući odluci Dragana Markovića da pruži priliku mlađim igračima da osjete finalni dvoboj.

Banjalučani su do finala stigli trijumfom nad dobojskom Slogom, dok su popularni "skauti" do borbe za trofej došli poslije pobjede nad šampionom - sarajevskom Bosnom.

Borac m:tel je u svojoj istoriji osvojio sedam titula šampiona u bivšoj Jugoslaviji, 10 Kupova SFRJ, ali je najveći uspjeh ostvario 1976. godine kada je postao prvak Evrope.

U nešto novijoj istoriji, titula u Kupu EHF 1991. godine je svakako najzanačajnija, a poslije rata, ovo im je drugi osvojeni Kup BiH.

Posebne nagrade:

Golman turnira: Mario Blažević (Borac m:tel)
Najbolji strijelac: Mirko Mikić (Borac m:tel - sedam golova)
Najbolji igrač turnira: Dejan Malinović (Izviđač)

Osvajači Kupa BiH (od 1995. godine):

1995. - Bosna (Visoko)
1996. - Sloboda Solana (Tuzla)
1997. - Borac (Travnik)
1998. - Bosna (Visoko)
1999. - Izviđač (Ljubuški)
2000. - Legno (Sarajevo)
2001. - Bosna (Visoko)
2002. - Izviđač (Ljubuški)
2003. - Bosna (Sarajevo)
2004. - Bosna (Sarajevo)
2005. - Sloga (Doboj)
2006. - Sloga (Doboj)
2007. - Borac (Banjaluka)
2008. - Bosna (Sarajevo)
2009. - Bosna (Sarajevo)
2010. - Bosna (Sarajevo)
2011. - Borac m:tel (Banja Luka)


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC