• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Jelena prva izlazi na teren

U nedjelju, kada tradicionalno počinju mečevi na drugom gren slemu sezone, Rolan Garosu, Srbiju će predstavljati samo Jelena Janković.

 RG: Jelena prva izlazi na teren Izvor: MONDO

Bivša finalistkinja čuvenog pariskog turnira, koji je prvi put održan 1891. godine, a ove sezone ima svoje 110. izdanje, igraće meč prvog kola protiv Ukrajinke Alone Bondarenko, na stadionu "Suzan Lenglen". Početak bi trebalo da bude oko 15 časova.

Biće to 14. duel dvije teniserke, uz podatak da 26-godišnja Bondarenko ima samo jednu pobjedu, ostvarenu na prošlogodišnjem Australijan Openu u Melburnu.

Jelena je u Parizu postavljena za desetu nositeljku, a rivalka će joj biti trenutno 75. na WTA listi, nekada 19. na svijetu. Istog dana, a u slučaju pobjede, srpska teniserka će saznati i ime protivnice u drugom kolu, a to će biti bolja iz meča Jelena Dokić - Vera Duševina.



Ukoliko dođe do susreta Janković - Dokić, biće to drugi okršaj dvije imenjakinje poslije skoro osam godina. Prvi put, u Šangaju, Dokićeva je dobila meč, jer je Jankovićeva predala pri vođstvu protivnice od 7:6, 4:4.

Ukupni nagradni fond turnira, koji se u periodima od 1891. do 1911. i od 1925. do 1927. godine igrao na travi, iznosi 17.520.000 evra, od čega damama pripada 7.780.000 evra. I pobjedniku i pobjednici Rolan Garosa, a titule brane Rafael Nadal i Frančeska Skjavone, pripašće 1.200.000 evra.

Poraženim finalistima po 600.000 evra...

Pročitajte s kim se još sastaju srpski predstavnici u prvom kolu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC