• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Đoković kao na treningu... Lakšem

Novak Đoković pobijedio Tima De Bakera 6:2, 6:1, 6:3 u prvom kolu Rolan Garosa za samo 92 minuta.

 RG: Đoković kao na treningu... Lakšem Izvor: MONDO

Novak Đoković častio je sebe za rođendan, koji je proslavio u nedelju. A častio je i Tima De Bakera.

U ponedjeljak, dan pošto je "oduvao" 24 svećice na torti zadržao se na centralnom terenu Rolan Garosa, "Filip Šatrije", samo 92 minuta, dok je Holanđanina je "nagradio" sa šest gemova. Jer, Novak se za sve pitao.

Drugi reket svijeta zabilježio je 38. uzastopnu pobjedu u 2011, prišao rekorderu Džonu Mekinrou na četiri koraka i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa:

Novak Đoković - Timo De Baker 6:2, 6:1, 6:3

U igri mačke i miša, 22-godišnji Holanđanin nije imao šta da traži. Nije se, doduše, sakrio u rupu, ali nije bio ništa više od sparing partnera zahuktaloj "srpskoj mašini". Bio je to samo lakši trening za Novaka Đokovića, tek da "osjeti" parisku šljaku i navikne publiku na aplauze.

Novak je iskoristio šest od 15 brejk lopti, a De Baker je imao jednu. I nije je iskoristio. Đoković je osvojio ukupno 87 poena, njegov protivnik 52. Srbin je napravio 19 neiznuđenih grešaka, Holanđanin 34...

"Dobro sam servirao i koristio svaku priliku za napad", ocijenio je Đoković, ali je napomenuo da je ipak oprezno ušao u duel.

"Znao sam da De Baker ima kvalitete zbog čega ni u jednom trenutku nisam bio opušten".

Srpski teniser je naglasio da mu je niz od 38 uzastopnih pobjeda ulio samopozdanje "kao nikada do sada u karijeri".

"Dolazak na gren slem tuirnir sa tri titule na šljaci i pobjedama protiv prvog tenisera svijeta i najboljeg svih vremena na ovoj podlozi Rafaela Nadala, uveliko jača moje samopouzdanje koje mi na terenu izuzetno pomaže".

Prvi reket Srbije je naglasio da je "pritisak uvek tu, iako tokom godina igranja naučite da se sa njim nosite".

"Znam da sa svakom mojom novom pobjedom rastu očekivanja u javnosti. Naravno da sam ponosan na ovu seriju uzastopnih pobjeda. Da ste me početkom godine pitali da li je tako nešto moguće, odgovorio bih vam negativno".

Đoković sada ima dokaz da se naporan rad isplati.

"Očigledno je da se naporan rad iIsplati. Pokušavam da u svaki meč uđem fokusiran i što je moguće fizički i mentalno spremniji", zaključio je Novak Đoković.

Protivnik u drugom kolu biće mu pobjednik meča Viktor Hanesku - Benoa Pere. Manja je vjerovatnoća da će to biti Francuz, trenutno 101. na ATP listi, sa kojim se Novak nikada nije sastajao. Za očekivati je da će Đoković igrati protiv Rumuna, koji je u odličnoj formi.

Hanesku je prošle nedjelje stigao do finala turnira u Nici u kome je namučio Nikolasa Almagra. Stigao je i do 60. mjesta ATP liste. Novak i Viktor se dobro poznaju, sastajali su se pet puta, a Srbin je dobio sve mečeve. U 2010. su dva puta odmjeravali snage, jednom baš na Rolan Garosu, gdje je Hanesku uspio da osvoji set.

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC