• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Ana odmah ispala!

Ana Ivanović nije uspjela da prebrodi prvo kolo turnira koji je osvojila 2008! Protiv Šveđanke Johane Larson - 6:7 (3:7), 6:0, 2:6.

 RG: Ana odmah ispala! Izvor: MONDO

Od šest predstavnika Srbije u pojedinačnoj konkurenciji, prva se od Otvorenog prvenstva Francuske oprostila Ana Ivanović.

Iznenađenje? Definitivno ne...

Iz turnira u turnir se nadamo da će se Ivanovićeva vratiti na "staze stare slave", ali sve je to utemeljeno na stvarima koje je ona NEKAD mogla da uradi.

Ako nisi u stanju da pobijediš 64. teniserku svijeta, nije ti ni mjesto u drugom kolu grend slem turnira.

Johana Larson tek drugi put u karijeri nastupa na Rolan Garosu i ovim je izjednačila rezultat iz 2010, kada je eliminisana u drugom kolu.

Na drugoj strani, Ana je svoj sedmi nastup na pariskoj šljaci okončala prvim porazom na startu turnira. Sa nepunih 18 godina, igrala je četvrtfinale (2005), zatim finale 2007, pa postala šampionka 2008.

Tada je počeo pad koji uz povremene bljeskove nekadašnje forme traje do danas.

Po ko zna koji put je Ana odigrala taktički loše, bez raznovrsnosti, oslanjajući se isključivo na servis i snažne forhende.

Iz takvog pristupa proistekla su 43 vinera, ali i 45 neiznuđenih grešaka. Šveđanka je u istim elementima imala odnos 18/16, što jasno pokazuje koliko je njena igra bila stabilnija.

Svejedno je Ivanovićeva mogla da pobijedi, ali su joj se osvetile propuštene prilike u finišu prvog seta.

Do njenog vođstva od 5:4 nije bilo šansi za brejk na obje strane, a onda je Ana propustila dvije prilike da uzme set, pa kod 6:5 još dvije - ovog puta vezane!

Larson je u "taj-brejku" bila hladnokrvna, povela je sa 4:0, odnosno 6:1 i dobila set, a da nijednom nije zaprijetila oduzimanjem servisa protivnici! Međutim, napravila je samo tri neiznuđene greške u tom dijelu meča, naspram 19 grešaka Ivanovićeve.

Ana je u drugom setu preuzela kontrolu, napravila dva brejka i Šveđanka je kod rezultata 4:0 digla ruke. Bilo je jasno da će pobjednicu odlučiti treći set.

Srpska teniserka nastavila je da dominira, oduzevši rivalki još jedan servis, međutim, tu je iz neobjašnjivih razloga stala.

Larson je preokrenula na 4:1, zatim imala 15:40 i dvije šanse da napravi treći brejk, ali je Ana uzela taj gem i odložila debakl. Ne zadugo...

Ovim porazom, nekada najbolja teniserka svijeta je stavila tačku na veoma slabu "sezonu šljake", tokom koje je na tri turnira ostvarila samo jednu pobjedu. Uz to je ispala u prvom kolu Australijan opena, a nešto solidnije partije pružila samo u Indijan Velsu i Majamiju.

Krah u duelu sa Kim Klajsters (6:7, 6:3, 6:7 uz pet propuštenih meč lopti) vjerovatno je imao velikog uticaja na njene neuspjehe u posljednja dva mjeseca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC