• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Odlična Jelena lako do osmine finala

Srpkinja igrala sjajno i za samo 83. minuta pobijedila Amerikanku Betani Matek Sands. Sljedeća je Skjavone.

 RG: Odlična Jelena lako do osmine finala Izvor: MONDO

Jelena Jankovića igraće u četvrtom kolu Rolan Garosa. Najbolja srpska tenisreka bila je bolja od Betani Matek Sands - 2:0 (6:2, 6:2 ), poslije 83 minurta igre.

Nije se mnogo namučila Jelena, prije svega jer je veoma koncentrisano i oprezno ušla u duel sa mjesec dana mlađom koleginicom iz Sjedinjenih Američkih Država. Dobrom igrom na početku stekla je samopouzdanje i dalje je sve bilo mnogo lakše...

Jankovićeva će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Frančeskom Skjavone. Italijanka je trenutno peta na WTA listi i peti nosilac na turniru. Do sada se sa srpskom teniserkom sastajala četiri puta i samo jednom je, davne 2004. u Sidneju, izašla kao pobjednica iz duela. Taj meč riješen je poslije tri seta, dok je Džej Džej uvijek pobijeđivala nakon dva seta.

Jelenina protivnica u osmini finala do četvrtog kola stigla je poslije predaje Kineskinje Šuai Peng pri rezultatu 6:3, 1:2.

Srpkinja je dobro počela meč na terenu broj dva protiv 34. igračice na svijetu. Već u prvom gemu uspjela je da oduzme servis Amerikanki. Nije mnogo prošlo, a Jankovićeva je opet stigla do brejka i na korak do osvajanja prvog seta.

Poslije manjih problema u posljednjem gemu prvog seta (15:30), Džej Džej je vezala tri poena i iskoristila prvu set loptu za vođstvo 1:0 (6:2). Nije se mnogo namučila Srpkinja, jer je prvi dio igre riješila u svoju korist poslije samo 37 minuta.

Obje igračice bile su sigurne na servisu na početku drugog seta, ali su vrlo brzo usledili problemi za Matek Sands. Nikako nije mogla da završi treći gem, a počeo je da je muči i žulj na desnoj ruci. Zbog toga je Amerikanka usred gema zatražila tajmoaut. Vratila se poslije desetak minuta i uz mnogo muke ipak stigla do vođstva 2:1.

Poslije toga, Jelena je preuzela konce igre u svoje ruke. Prvo je osvojila svoj servis, zatim iskoristila prvu brejk loptu u drugom setu i konačno, opet na svoj servis, materijalizovala prednost stečenu u petom gemu.

Amerikanka je bila razbijena.

Srpkinja je lako došla i do drugog brejka i servisa za meč. Posao je bio završen brzo i istim rezultatom kao u prvom dijelu igre - 6:2.

Ovo je druga pobjeda Jankovićeve protiv Matek Sands, koja ima jedan trijumf.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC