• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Federer počistio Tipsarevića

Poslije svega 91 minut na Suzan Leglenu, Rodžer Federer izborio je pobjedu protiv Janka Tipsarevića u trećem kolu Rolan Garosa - 6:1, 6:4, 6:3.

 RG: Federer počistio Tipsarevića Izvor: MONDO

Janko Tipsarević bio je heroj dana prije dvije i po godine, kada je tadašnjeg neprikosnovenog šampiona gren slemova i ATP tura odveo do pet setova u trećem kolu Australijan Opena.

Ovog puta, Rodžer Federer nije prepustio ni set srpskom teniseru.

U trećem kolu Rolan Garosa igralo se svega 91 minut, a šampion ovog turnira iz 2009. godine je pobijedio rezultatom 6:1, 6:4, 6:3.

Za sat i po tenisa na Suzan Leglen stadionu, Tipsarević je došao do svega jedne šanse za brejk, koju je Federer "poništio" as udarcem. S druge strane, trenutno treći teniser svijeta pet puta oduzimao je servis Tipsareviću i lakše nego što je možda i sam očekivao, došao do šesnaestine finala i četvrte pobjede nad Jankom u isto toliko duela.



Federer će se za plasman u osminu finala boriti protiv boljeg iz duela (17) Žo-Vilfred Conga - (14) Stanislas Vavrinka.

Sjećajući se duela iz Melburna iz 2008. godine, kada je prošao dalje kroz "iglene uši" pobjedom od 6:7, 7:6, 5:7, 6:1, 10:8, Federer je uoči duela sa Tipsarevićem rekao da je obazriv i da očekuje težak meč, jer za rivala ima odličnog tenisera.

Ispostavilo se potpuno suprotno. Tipsarević je pokušao hazarderski da se nadigrava sa slavnim protivnikom, nije kalkulisao, napadao je, ali i griješio. I to mnogo!

Poslije 1:1 u prvom setu izgubio je narednih pet gemova (1:6). U drugom, njegov servis pao je pri rezultatu 2:2, posle čega nije uspio da se vrati, iako je na 2:3 Janko imao prvu i posljednju brejk šansu na meču ovog petka. U trećem setu, Federer je napravio brejk za 2:4 i nije se više osvrnuo.

Tipsarević je u prva dva kola na Rolan Garosu ostvario dvije ubjedljive pobjede, prvo nad Brajanom Dabulom iz Argentine (7.6, 6:1, 6:0), potom i nad Pere Ribom iz Španije (6:1, 6:3, 6:0). Pobjedom protiv Federera ostvario bi najbolji rezultat na turniru u Parizu, gdje je prošle sezone izgubio od prvom kolu od Kolumbijca Aleandra Falje (1;6, 2:6, 3:6), pa će tako ipak zaraditi određeni broj ATP poena za buduću rang listu.

Tipsarević je stizao do treće runde na Roland Garosu i 2007. i 2009. godine.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC