• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Troicki u osmini finala

Viktor Troicki savladao je u trećem kolu Aleksandra Dolgopolova - 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Sljedeći rival mu je Endi Marej.

 RG: Troicki u osmini finala Izvor: MONDO

Viktor Troicki igraće u osmini finala Rolan Garosa što mu je najbolji rezultat u karijeri kada su u pitanju gren slem turniri. Nikada prije nije stigao do četvrtog kola.

Sada je uspio da probije tu barijeru, i to zasluženo, jer je bio bolji od Aleksandra Dolgopolova - 6:4, 3:6, 6:3, 6:4, a naredni protivnik biće mu Endi Marej.

Ukrajinac je bio agresivniji, napravio je ukupno 80 "vinera", naspram Viktorovih 50. Međutim, nije sve u napadima. Dejvis kup šampion je napravio malo neiznušenih grešeka (23), a protivnik čak 56. Takođe, Troicki je bolje servirao i iskoristio pet od 18 brejk lopti (šest ih imao u pretposlednujem gemu), dok je realizacija Ukrajinca bila 3/7.

Meč je trajao dva sata i 45 minuta.

Viktor je stekao prednost poslije 37 minuta igre. Oduzeo je servis protivniku za 3:2. Međutim, 22. igrač svijeta je odmah uzvratio - 3:3. Troicki, 15. nosilac na pariskom gren slemu, ponovo je napravio brejk, poveo 5:4, a onda i "odservirao" prvi set. Tačku na taj dio igre stavio je drugim asom - 6:4.

Ukrajinac je već tada imao daleko više "vinera" (20-11), ali i neiznuđenih grešaka (15-6). Glavno oružje bili su mu "drop šotovi", za koje Viktor nije imao rješenja, ali je srpskog igrača bolje "služio" prvi servis što je bilo ključno za osvajanje prvog seta.

Brejk prilika je bilo na pretek i u drugom setu (40 minuta). Na startu ih je imao Troicki, nije bio uspješan, ali jeste Dolgopolov već u narednom gemu - 2:0. Brzo se 15. reket svijeta vratio "u egal" - 2:3. Međutim, u osmom gemu je dozvolio protivniku da stekne kapitalnu prednost. Naime, Ukrajinac je iskoristio četvrtu brejk loptu u tom gemu, šestu u setu, ili bolje reći, Troicki mu je neiznuđenom greškom omogućio da povede 5:3.

Dolgopolov je zatim brzo došao i do izjednačenja - 6:3.

Beograđanin više nije bio tako dobar "na servisu" kao u prvom setu, Dolgopolov je smanjio razliku u broju grešaka (10-6), a zadržao veliki broj direktnih poena (20-9).

Srbin je u trećem setu (35 minuta) ponovo "popravio" servis, pa 22-godišnji teniser rodom iz Kijeva nije bio ni blizu da napravi brejk. Viktoru je to uspjelo za vođstvo od 3:1 i tu prednost je sačuvao do kraja. Mogao je, doduše, da "skrati" set i dobije ga osvajanjem gema na servis rivala, pa da bude 6:2. Međutim, Dolgopolov je samo odložio neminovno - 6:3.

U tih 35 minuta igrači su bili izjednačeni po broju "vinera" (13), ali je Ukrajinac znatno više grešio (11-5).

Troicki je i u četvrtom setu (53 minuta) neiznuđene greške sveo na minimum. Ponovo ih je napravio samo pet. I tada se videlo da je Srbin bolji igrač i da zasluženo ide u osminu finala.

Kao i u trećem setu, Dolgopolov nije imao nijednu brejk loptu, a Viktor je šansu iskoristio za 4:3.

Mogao je u narednom servis gemu Ukrajinca da završi meč, ali se Dolgopolov borio kao lav i spasio šest meč lopti. Međutim, Troicki mu je odmah zatim "presudio" - 6:4.

Troicki je bio bolji od Dolgopolova i u jednom prethodnom odmeravanju snaga, 2010. godine u Nju Hejvenu.

Za plasman u četvrtfinale Viktor Troicki će se boriti sa Endijem Marejom, koji je lako eliminisao Nijemca Mihaela Berera (6:2, 6:3, 6:2), iako je povredio članak zbog čega mu je dva puta ukazivana ljekarska pomoć.

Drugi reket Srbije i četvrti reket sveta sastajali su se tri puta, a poslednji put pijre dvije godine. Britanac je sva tri puta bio uspješniji, u Sankt Petersburgu 2008, a godinu dana kasnije u Majamiju i na Vimbldonu.

Viktor još nije osvojio ni set protiv Mareja, a predstojeći meč biće im prvi na šljaci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC