• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Đoković i dalje gazi

Đoković savladao Del Potra 3:1 u setovima. Novakova 40. pobjeda u nizu. U nedjelju protiv Gaskea.

 RG: Đoković i dalje gazi Izvor: MONDO

Đoković i Del Potro su prvog dana duela, u petak, dobili po jedan set. Identičnim rezultatom. Prvi set je bio 6:3 za Novaka, drugi 6:3 za Del Potra.

A nastavak meča u subotu potpuno je pripao Novaku - njemu su pripali i treći i četvrti set!

Đoković - Huan Martin del Potro 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:2). U nedjelju Novak igra protiv Rišara Gaskea.

- U osminu finala već se plasirao Viktor Troicki koji je savladao Aleksandra Dolgpolova 3:1 u setovima. U narednom kolu Srbin će igrati protiv Endija Mareja. Dalje se plasirao i Rafael Nadal, koji je počistio Hrvata Veića - 3:0 u setovima.

- Zanimljiv podatak koji je proslijedio Janko Tipsarević preko svog tviter profila: danas je tačno šest mjeseci kako je Novak Đoković izgubio posljednji meč. Odigrao je od tada 41 meč, osvojio je sedam titula!

PRVI SET

Poslije problema prilikom uvodnog gema, kada je Argentinac imao brejk-šansu, Novak se stabilizovaoi počeo da melje.

Imao je i ranije priliku da uzme servis Del Potru, ali je to učinio u četvrtom gemu i poveo 3:1, da bi potom sigurnom igrom došao do 4:1.

Srbin je imao jednu set loptu, pri vođstvu 5:2 i servisa Argentinca, ali se Del Potro nekako iščupao. Ipak, u narednom gemu Đoković je završio posao u prvom setu - 6:3.

DRUGI SET


Drugi set je počeo as servisom Argentinca. Bila je to najava onoga što će uslijediti u daljem toku tog dela igre.

Argentinac je sve bolje servirao, a baš kao i Đoković uspio je da napravi brejk u četvrtom gemu i povede 4:1.

Rasplet je bio isti kao u prvom setu samo ovog puta u zamijenjenim ulogama. Imao je Novak dve brejk lopte (15:40), kod rezultata 5:3 za Del Potra, ali je Argentinac potom servirao dva asa, a potom još dva servis vinera i dobio je drugi set - 6:3.

Ipak, kada su otišli na stolice, Del Potro je signalizirao sudiji da je već slaba vidljivost. Sudija je poslušao Argentinca i prekinuo meč.

TREĆI SET

Treći dio igre počeo je Novakovim vođstvom, ali je Del Potro odmah izjednačio.

Treći dio igre počeo je Novakovim vođstvom, ali je Del Potro odmah izjednačio. U petom gemu problemi za Novaka. Argentinac je imao dve brejk šanse, vodio je 40:15, ali je Novak vezao četiri poena i ponovo poveo - 3:2.

Đoković je iskoristio prvu šansu za brejk koju je imao u ovom setu. Odličnim reternom, natjerao je Del Potra na jednu grešku, a potom je Argentinac poslao lopticu u mrežu. Sada je 4:2 za Novaka.

Ubjedljivo do 5:2, bez izgubljenog poena! Del Potro je dobio naredni gem, ali je potom Novak odlično servirao za vođstvo od 2:1 u setovima.

ČETVRTI SET

Prvi as Del Potra u nastavku meča, koji mu je otvorio put za dobijanje prvog gema u četvrtom setu. Novak je odmah izjednačio, a potom uspeo da napravi i prvi brejk u ovom setu. Novak vodi 2:1 u gemovima. Posebno lijep bio je poen za 40:15, kada je napravio spektakularan drop šot, a Del Potro nije mogao da stigne do mreže.

Bez izgubljenog poena Đoković dolazi od 3:1. Potom novi brejk Srbina i ubjedljiva prednost od 4:1!

Novak je na putu svoje 40. uzastopne pobjede. A u narednom kolu Rolan Garosa čeka ga Rišar Gaske. Taj meč igra se već sutra.

Već u narednom gemu, Novak je vratio izgubljeni brejk. Došao je do 40:15 na servis Del Potra (Argentinac je dobio i opomenu zbog previše trošenja vremena u pripremi servisa) i potom je Srbin dokrajčio rivala - 5:2.

Novak u narednom gemu nije propustio priliku da završi meč. Njegova 40. uzastopna pobjeda u ovoj sezoni!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC