• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Kad je svanulo, Del Potru se smrklo!

Mrak je mogao da zaustavi Novaka Đokovića, ali Huan Martin Del Potro ne.

 RG: Kad je svanulo, Del Potru se smrklo! Izvor: MONDO

U duelu koji je po kvalitetu apsolutno prevazišao nivo mečeva u trećem kolu Rolan Garosa, Srbin je poslije dva časa i 56 minuta raspoređenih u petak predveče i subotu poslije podneva, na kraju prilično lako pobijedio jedinog osvajača gren slem titule u posljednjih nekoliko sezona, koji ne dolazi iz "krem dela krem" grupe: Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković.

Pomračina na Suzan Leglen stadionu u Parizu prekinula je duel Đokovića i Del Potra pri rezultatu 1:1 u setovima (6:3, 3:6), a kada je sunce bilo u zenitu narednog dana, u zenit se vratila i forma najboljeg tenisera na svijetu trenutno - 2:0 (6:3, 6:2).

Ako je za utjehu, nekada četvrtom, a trenutno 26. teniseru svijeta iz malog argentinskog grada Tandila, ostaje podatak da je u četvrtom duelu sa godinu dana starijim Đokovićem konačno uspio da uzme set, poslije "čišćenja" na US Openu 2007, na Masters kupu u Šangaju 2008. i Mastersu u Rimu 2009. godine.

Đoković je danas obilježio mali jubilej, jer je prošlo tačno šest mjeseci od kada je doživio posljednji poraz u karijeri, na Mastersu u Londonu, od Rodžera Federera. Baš na taj dan, zabilježio je 42. uzastopnu pobjedu, od čega 40. u 2011. godini i plasirao se u osminu finala, gdje ga očekuje šesti duel u karijeri sa Francuzom Rišarom Gaskeom.



Novak je do sada četiri puta pobjeđivao 13. nosioca na ovogodišnjem Garosu, a jedini poraz od godinu dana starijeg Gaskea doživio je 2007. godine u Šangaju.

Gaske je do osmine finala došao prilično lako, a u trećem kolu je savladao 23. nosioca, Tomaž Belušija iz Brazila, rezultatom 6:2, 6:3, 3:6, 3:6, 6:3. Hipotetički, Đoković bi u četvrtfinalu mogao da ima znatno lakše protivnike nego u šesnaestini i osmini finala, jer će ukoliko pobijedi Gaskea igrati protiv boljeg iz meča Fabio Fonjini - Albert Montanjes.

Razlog zbog kojeg su se Nole i Delpo sreli već u trećem kolu jeste zlokobna povreda argentninskog dvometraša, koji je poslije fantastičnih igara i trijumfa na US Openu 2009. godine morao na operaciju zgloba šake desne ruke, u kojoj i drži reket. Zbog toga, napravio je pauzu od devet mjeseci, tokom kojih je pao ispod 400. mjesta na ATP listi, ali je osvajanjem dva turnira tokom 2011. godine uspio da se vrati na 26. mjesto.

Svakome je prije žrijeba za ovogodišnji Rolan Garos bilo jasno da će Del Potro biti potencijalna mina za nosioce od prvog do petog mjesta, jer mu je uravo tu mjesto po kvalitetu. To je, doduše, protiv Đokovića uspio da potvrdi samo u drugom setu, koji je dobio.



U trećem setu, odnosno prvom u subotu, kod rezultata 2:2, Del Potro je imao dve brejk lopte i nije uspio da ih iskoristi. Ispostavilo se da je to bila njegova posljednja šansa da napravi podvig. Već u narednom gemu, pri rezultatu 3:2, Đoković je iskoristio prvu brejk loptu u trećem setu i tog dana, koju je kasnije rutinski čuvao do 6:3, za 2:1 u setovima.

Zanimljivo, brejk u pomenutom šestom gemu trećeg seta, Đoković je napravio iako je protivnik vodio rezultatom 40:15.

U četvrtom setu, osvajač sedam turnira u 2011. godini oduzeo je servis dobrom prijatelju već kod 1:1 i to duplom greškom Del Potra, a kada je i drugi put u setu napravio brejk za 4:1, uz servis koji je imao u tom trenutku, svima na Leglen stadionu bilo je jasno da se bliži kraj derbija trećeg kola. Del Potro se na kratko vratio jednim "ribrejkom" (4:2), ali je Novak uzeo naredna dva gema i poslije skoro tri časa tenisa, otišao dalje, šaljući Argentinca na treninge po travi, za Vimbldon.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC