• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Đoković "počistio" i Gaskea

Srbin bez problema eliminisao Francuza 6:4, 6:4, 6:2 i domogao se četvrtfinala u kome će se sastati sa Fabijom Fonjinijem.

 RG: Đoković "počistio" i Gaskea Izvor: MONDO

Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa, što mu je osmi gren slem turnir zaredom na kome je stigao među osam najboljih, odnosno peti put na posljednjih šest učešća na Rolan Garosu (samo 2009. stao u trećem kolu).

Savladavši Rišara Gaskea u četvrtom kolu ostvario je 41. uzastopnu pobjedu u 2011. godini, čime je došao na korak od rekorda Džona Mekinroa (42). Da bi izjednačio dostignuće slavnog Amerikanca moraće da bude bolji i od Italijana Fabija Fonjinija.

Novak Đoković - Rišar Gaske 6:4, 6:4, 6:2.

Francuz je trenutno 16. igrač svijeta i u odličnoj je formi, ali je sve to premalo da bi se pomrsili računi sjajnog Srbina, koji je dan za danom morao na teren, jer je protiv Huana Martina Del Potra igrao i u petak i u subotu (meč prekinut zbog mraka). To nije omelo drugog reketa svijeta da nastavi pohod ka Mekinroovom rekordu, prvom mestu na ATP listi, tituli na Rolan Garosu...

Novak je šesti put u sedam duela bio bolji od godinu dana starije Francuza. U prva dva seta bio mu je dovoljan po jedan brejk, a u trećem je bio ubjedljiviji, napravio je dva.

Da iznenađenja neće biti Beograđanin je najavio na startu oduzevši servis protivniku - 1:0. Gaske je zapretio kod rezultata 2:3, imao je tri prilike da uzvrati, ali mu Đoković to nije dozvolio, pa je posle 36 minuta na semaforu pisalo - 6:4.

Minut više trebalo je srpskom Dejvis kup reprezentativcu za reprizu. I u drugom setu je bilo 6:4, a jedini brejk Novak je napravio za 4:3, i to bez izgubljenog poena. To je ujedno bila jedina šansa za brejk na obe strane u drugom setu.

Kasnije je Đoković rutinski odradio posao. Gaske više nije pružao jak otpor, pa su igrači na terenu proveli još samo 33 minuta. Sve što je Francuz uspio je da dobije dva gema na svoj servis.

Meč je trajao sat i 46 minuta.

Statistika pokazuje da je pobjednik dominirao sve vrijeme. Dovoljno je reći da je napravio 42 "vinera", naspram 22 poraženog, odnosno 15 neiznuđenih grešaka, dok ih je Gaske imao 26.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Italijan Fabio Fonjini, koji je poslije maratona savladao Španca Alberta Montanjesa - 4:6, 6:4, 3:6, 6:3, 11:9.

Đoković i Fonjini (49. na ATP) sastajali su se dva puta, a Novak je oba puta bio bolji, u Šangaju 2009. i u Beogradu 2010.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC