• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đoković - ne da vam da dišete"

Tako je Gaske komentarisao poraz od Novaka, koji tvrdi da ne dozvoljava sebi opuštanje ni kad već ima dobijen meč.

 "Đoković - ne da vam da dišete" Izvor: MONDO

Novak Đoković nezaustavljivo grabi, pred zahuktalim Srbinom pao je i Rišar Gaske u četvrtom kolu Rolan Garosa - 6:4, 6:4, 6:2.

Srbin "mete" sve pred sobom i to po kratkom postupku. Međutim, tvrdi da se ne opterećuje rekordima iako mu samo jedna pobjeda nedostaje da izjednači rezultat Džona Mekinroa, od 42 uzastopne pobjede u sezoni. Drugi reket svijeta poručuje da se fokusira samo na trenutni zadatak.

"Tako je bilo i protiv Gaskea. Samo sam razmišljao o njemu, ni o čemu drugom, a tako će biti i ubuduće. Vidjećemo koliko dalje mogu da idem", izjavio je Đoković pošto je savladao Francuza šesti put u njihovom sedmom međusobnom duelu.

"Ubjedljivo sam pobijedio, ali nije bilo lako kao što pokazuje rezultat. Nisam to, uostalom, ni očekivao. Znao sam da će Gaske imati podršku sa tribina i zbog toga sam morao dodatno da se skoncentrišem. Čak i u trećem setu, pri dva brejka prednosti, nisam se opuštao, jer nisam želio da mu dopustim šansu za eventualni povratak u meč", objasnio je 24-godišnji Srbin.

Iako već mjesecima igra na nevjerovatno visokom nivou, Đoković smatra da i dalje napreduje.

"Veoma sam zadovoljan. Igram najbolji tenis u životu, a mislim da sam u nedjelju bio sigurniji nego na prethodnom meču, zbog čega svakako mogu da budem srećan. Jednostavno nastojim da zadržim ovaj nivo igre i da razmišljam samo o duelu koji mi predstoji".

Naredni rival biće mu Fabio Fonjini, koji je dobio maratonski meč sa Albertom Montanjesom, ali ga je završio povrijeđen. Pojavile su se glasine da bi Italijan čak mogao da se preda prije izlaska na teren.

Rišar Gaske je svjestan da nije imao sreće prilikom žrijeba, jer je već u četvrtom kolu Rolan Garosa morao da igra protiv nepobjedivog Srbina.

"Bez obzira što me je prethodni meč iscrpio, protiv Đokovića nisam imao nikakvih šansi. On vam ne da vremena da dišete, a bekhend mu je savršen. Tako dobro kontroliše udarce i lopticu udara tako jako da jednostavno nemate vremena da je uhvatite", izjavio je Francuz i dodao:

"Nikada ne pada u igri i mislim da je njegov tenis savršen. Nevjerovatno je kako udara lopticu i reternira, ja prosto nisam imao nikakvih šansi", zaključio je Gaske.

(Tanjug, MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC