• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak već u polufinalu!

Italijan Fabio Fonjini objavio je da se zbog povrede povlači sa drugog grend slem turnira sezone.

 Novak već u polufinalu! Izvor: MONDO

Dok određenom broju tenisera tek predstoji meč osmine finala - uključujući branioca titule Rafaela Nadala - Novak Đoković već je obezbijedio nastup u polufinalu Rolan Garosa!

Njegov nesuđeni rival, Fabio Fonjini, u ponedjeljak je sazvao konferenciju za novinare i saopštio da zbog povrede zarađene u maratonskom meču sa Albertom Montanjesom (3:2) nije u stanju da nastavi da igra.

Đoković će se za mjesto u finalu boriti sa Rodžerom Federerom ili pobjednikom meča David Ferer - Gael Monfis (prekinuto pri rezultatu 1:2 u setovima i 2:0 u gemovima).

"To je sport, to je tenis", rekao je Fonjini.

"Započeo sam tretman povrijeđenog butnog mišića, ali ne vrijedi, bolje je da se vratim u Italiju i dobro se odmorim", objasnio je 49. teniser svijeta, koji je u Parizu pobijedio Istomina, Robera, Garsiju Lopeza i u nedjelju Montanjesa.

U meču koji je trajao četiri sata i 22 minuta, Fonjini je do trijumfa od 11:9 u petom setu stigao igrajući praktično "iz mjesta".

Montanjes je vodio sa 7:6 i 15:30 na servis protivnika, kada je ovaj istegao mišić prilikom servisa i otišao na stolicu da potraži ljekarsku pomoć.

Sa jedne strane, Fonjini je Đokoviću učinio uslugu, jer će imati čak pet dana predaha, ali mu je zato otežao put do obaranja Mekinroovog rekorda (42-0).

Novak je u 2011. godini dogurao do 41-0 i da bi postao rekorder, moraće da osvoji Rolan Garos!

"Šteta zbog Fonjinija, nadam se da će se brzo oporaviti. Ja ću danas imati priliku da uživam u Parizu na drugi način", poručio je srpski teniser preko svoje stranice na Twitter-u.

Fonjini je trebalo da bude prvi Italijan u četvrtfinalu grend slem turnira još od 1998. godine, kada je Davide Sangvineti prošao među osam na Vimbldonu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC