• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Troicki - Marej 2:2, nastavak u utorak

Viktor Troicki u osmini finala Rolan Garosa vodio 2:0 u setovima protiv Endija Mareja, ali se Britanac vratio - 6:4, 6:4, 3:6, 2:6.

 RG: Troicki - Marej 2:2, nastavak u utorak Izvor: MONDO

Viktor Troicki i Endi Marej bore se za plasman u četvrtfinale na Rolan Garosu, ali će zbog mraka morati ponovo na teren i u utorak, i to da odigraju samo još jedan, peti set.

Poslije dva sata i 51. minuta igre na terenu Sezan Lenglen retultat je 2:2 - 6:4, 6:4, 3:6, 2:6. Ovaj prekid možda je i došao u najboljem trenutku za Viktora jer je potpuno pao u igri.

Srbin je postavljen za 15. nosioca, a Škot za četvrtog.Pobjednik ovog duela igraće protiv Huana Injasija Čele. Argentinac je u južnoameričkom duelu osmine finala savladao Kolumbijca Alehandra Falju sa 4:6, 6:2, 1:6, 7:6, 6:2.

I SET

Od sjaja do očaja. Ovako se najkraće može opisati igra srpskog tenisera u prvom setu, ali je na sreću na kraju opet zasijao!

Troicki je ušao maksimalno koncentrisano u meč protiv četvrtog igrača svijeta. Sa druge strane Marej je bio vrlo rezervisan i stegnut zbog povrede zgloba, pa je vrlo brzo na semaforu pisalo 5:0. Beograđanin je sevirao za prvi set, ali je i protivnik stigao do prvog brejka.

Marej lako i brzo koristi svoj servis i smanjuje na 5:2. Ni drugi pokušaj Troickog da povede u setovima nije uspio. Marej je još jednom uspio da napravi brejk i da se primakne velikom preokretu, jer je poslije pola sata igre rezultat bio 5:4.

Srbinu je ostala još jedna prilika...

Ponovo problemi, 0:30 na servis Troickog, pa 30:40 i prednost za Mareja... Ali, izvukao se srpski reprezentativac, došao do prve set lopte i konačno je realizovao.

II SET

U prva dva gema mnogo više problema da osvoji svoj servis imao je Viktor. A, u druga dva Britanac. Ipak, rezultat je ostao izjednačen 2:2. Mogao je Srbin do brejka, jer je imao dvije prilike (15:40), ali su onda uslijedili sjajni servisi Mareja i četiri vezana poena.

Endi se opet mučio na svoj servis - kojim je stigao do 3:2, da bi onda napravio prvi brejk u drugom setu i poveo sa 4:2. U izjednačenoj igri Marej nije iskoristio prvu brejk loptu, ali zato jeste drugu, do koje je stigao uz dosta sreće.

Istom mjerom uzvraća Beograđanin na servis Mareja. Ovaj gem po svemu je podsjećao na prošli samo što su uloge bile obrnute. Opet Viktor ima problem sa servisom. Marej stiže do 15:40, ali onda Troicki podiže svoju igru i dobija poene u nizu za izjednačenje - 4:4.

Nevjerovatno koliko se izjednačena borba vodila na terenu Suzan Lenglen. Teniseri su morali za svaki poen i gem da se dobro pomuče i oznoje. Troicki poslije lošeg drop-šota Mareja pravi drugi uzastopni brejk i dolazi na korak do osvajanja drugog seta.

Srpski teniser ima dvije set lopte, ali onda pravi dvije velike greške. Prvo loše cijeni ritern protivnika, a zatim u najgorem trenutku pravi drugu duplu grešku. Treću set loptu rješava - Troicki vodi 2:0!

III SET

Prvi gem na meču bez izgubljenog poena pripao je Troickom. Dogodilo se to tek u trećem setu, kada je Srbin uspio da izjednači na 1:1. Zatim je i poveo sa 2:1, ali to što je oduzeo servis Britancu nije uspio da "unovči" kada je on stao na servis liniju - 2:2.

Marej je prvi put na meču zatražio ljekarsku pomoć, ali se odmah vratio na teren. Borba se nastavila...

Endi pravi brejk, iako je Troicki imao više prilika da izjednači na 4:4, i stiže na korak do osvajanja prvog seta na meču. Vrlo brzo na semaforu je 6:3.

IV SET

Marej je igrao kao da ga prethodnih dana nije mučila povreda. Srpskom teniseru potpuno je opala koncentracija, počeo je da griješi što je Škot sve više koristio.

Stigao je Marej do brejka i vođstva - 4:2. Po događajima na terenu, peti set bio je neminovan. Imao je Troicki svoje prilike, ali ih je olako ispuštao pogotovo u trećem setu.

Dozvolio je Mareju da ga stigne poslije 40:0 i da napravi još jedan brejk. Vidljivost je bila sve manja, pa je odlučeno da se odigra još jedan gem. Marej ga je lako dobio i poslije skoro tri sata igre izjednačio na 2:2 u setovima.

Viktor i Endi su do meča na Otvorenom prvenstvu Francuske tri puta odmjerili snege i sve tri pobjede ima Škotlanđanin. Srbin nije uspio ni set da uzme Mareju, u Sankt Peterburgu 2008. bilo je 6:3, 6:3, u Majamiju 2009. 6:1, 6:0 i iste godine na Vimbldonu 6:2, 6:3, 6:4.

I jednom i drugom teniseru ovo je peto učešće na Rolan Garosu. Na prethodna četiri turnira nisu uspeli da zabeleže značajnije rezultate. Mareju je najdalji plasman četvrtfinale, a našem Troickom treće kolo 2010. godine. Pre toga ispadao je u drugom kolu 2007, prvom 2008. i drugom 2009.

Britanac je prvi put učestvovao 2006. i tada je eliminisan već na startu. Preskočio je narednu godinu, a 2008. stigao je do trećeg kola. Prošle godine ispao je u osmini finala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC