• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Čavić izgubio u Banjaluci!

Kenijac Džejson Danford bio je brži od Milorada Čavića na 100 metara delfin posljednjeg dana mitinga "Banjaluka open 2011".

 PLIVANJE: Čavić izgubio u Banjaluci! Izvor: MONDO

Danford je slavio rezultatom 53.46 sekundi, četiri stotinske bio je sporiji najbolji srpski plivač, dok je na trećem mjestu završio Kristos Katrancis (53.81).

Ivanu Lenđeru pripala je četvrta pozicija (53.83), dok je Rus Evgenij Korotiškin, osvajač zlatnih medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima, zauzeo peto mjesto (53.90).

Osim njih, na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci nastupili su Nađa Higl, Anja Čarman, Duje Draganja... Ukupno je bilo 495 plivača i plivačica iz 65 klubova iz Hrvatske, Grčke, Italije, Češke, Makedonije, Crne Gore, Rusije, Slovenije i Srbije. Mnogi od njih su isplivali norme za Svjetsko prvenstvo u Šangaju, ali i za Olimpijske igre u Londonu.

Željko Panić, sportski direktor banjalučkog Olimpa, organizatora četvrtog po redu mitinga "Banjaluka open 2011" izjavio je za "Nezavisne novine" da je zadovoljan kvalitetom.

"U smislu kvaliteta ovaj miting je bolji od prethodnih. Oboreno je na desetine rekorda mitinga, pet rekorda Bosne i Hercegovine, te po jedan Bugarske i Slovenije. Takođe, nekoliko plivača je ispunilo norme za SP i OI. Ne znam koliko je tačno plivača ovjerilo vizu za velika takmičenja, ali bilo je dosta slavlja i među plivačima i na tribinama",
rekao je Panić.

Međutim, Panić je razočaran lošim odzivom publike u Banjaluci iako je sav prihod od prodatih ulaznica (10 KM za oba dana) išla u humanitarne svrhe.

"Razočarni smo, prodano je samo 20 karata. Ne mogu da vjerujem da ljudi nemaju izgrađenu svijest da pomognu drugima. Roditelji djece iz našeg kluba i naši treneri će donirati novac, tako da ćemo pokušati da prikupimo barem 1.000 KM koje ćemo dati za liječenje djece. Kome će tačno ići ta donacija biće odlučeno u narednih nekoliko dana, a vjerovatno će otići na nekoliko adresa",
dodao je sportski direktor Olimpa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC