• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Veni, vidi...?

Vaterpolisti Partizana u sredu odlaze u Rim na završni turnir Evrolige. Cilj je već ostvaren, ali Partizan je Partizan.

 VATERPOLO: Veni, vidi...? Izvor: MONDO

Vaterpolo klub Partizan je jedan od najtrofejnijih evropskih klubova. U svojoj istoriji ima šest titula prvaka Evrope. Može li sada do sedme?

Godinama unazad, klub sa Banjice je u vrhu evropskog vaterpola, ali mu je uvijek nedostajalo ono malo da se popne na najviše postolje. Da li je ovo ta sezona? Da li je ova generacija, predvođena legendarnim Vladimirom Vujasinovićem, kadra da savlada zagrebačku Mladost u polufinalu i potom u finalu, svi očekuju - Pro Reko? Da li će srpski vaterpolo džin pomrsiti računicu italijanskom vaterpolo gigantu koji želi da na svoju stogodišnjicu odbrani titulu prvaka Evrope?

Pred odlazak na Fajnal-for Evrolige u Rimu (3. i 4. juna), trener Igor Milanović i vaterpolisti Partizana djelovali su smireno, ali i vrlo samouvjereno. Ne nadmeno. Na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda izgledalo je, bar smo takav utisak ponijeli, da bi oni voljeli da utakmica počne - odmah!

Predsjednik i trener Partizana Aleksandar Šoštar i Igor Milanović podvukli su da je cilj, zacrtan pred ovu sezonu, ostvaren samim plasmanom na završni turnir. Ali, da tu ambicije ne prestaju. Ne dozvoljava to ime Partizana, a ni igrači.

”Malo smo i razmazili javnost našim konstantno dobrim igrama i bitisanjem na Fajnal-foru, pa ovo ispada kao da je normalno. Ja bih prije svega česatitao igračima na sjajnim igrama i odličnoj saradnji koju smo imali, i uz sve finansijske teškoće koje smo imalizato bih rekao da je ovo podvig. Cilj jesmo ispunili, ali se naše želje za pobjedama nisu završile. U polufinale idemo opušteni, ali sa željom da pokažemo najbolje lice i napravimo korak više u odnosu na prošlu godinu", izjavio je Milanović.

Upitan da li se pribojava sudijskoj kriterijuma, odnosno "navlačenja" za pro Reko, Milanović je odgovorio potvrdno i dodao da se na "takvu kuhinju već navikao".

"Prevazišao sam fazu ljutnje. Evo sada mogu mirne glave da kažem da nas je grčki sudija oštetio prošle godine protiv Pro Reka. Ipak, spremili smo se psihički na takve situacije. Kao igrač sam pobjeđivao mnoge utakmice u kojima su nas sudije krale i navikao sam se", rekao je Milanović.

Iz riječi kapitena Partizana Vladimira Vujasinovića može se zaključiti sa kakvim optimizmom crno-bijeli odlaze u Rim. Sa pravom, jer su u četvrtfinalnoj grupi Evrolige zaista dominirali. Baš kao i Pro Reko.

"Kao kapiten ove ekipe verujem u naš kvalitet. Svjesni smo naše snage, znamo i koje su nam mane i znamo šta treba da uradimo da dođemo do pobjede. Izuzetno smo fizički spremni. U Partizanu je uvijek fenomenalna atmosfera i pomogla nam je da prevaziđemo raznorazne teške situacije. Onime što smo pružili ove sezone mislim da smo zaslužili i izvesnu dozu sreće bez koje ne može da se osvoji ovakav turnir", izjavio je Vladimir "Veliki" Vujasinović.

Ipak, da bi se došlo do "već viđenog" finala, neophodno je preskočiti zagrebačku Mladost, sa Vanjom Udovičićem.

U Partizanu imaju puno poštovanje prema zagrebačkim "žapcima". Prije svega zbog Vanje Udovičića. Sa njim i bez njega to su dve potpuno različite ekipe.

"Mi jesmo blagi favoriti, ali u ovakvim utakmicama šanse su podjednake. Kad smo već došli na F4 bila bi prava šteta da ne iskoristimo šansu koja nam se pružila da uđemo u finale. Mladost ima kvalitetne igrače, ali ako ponovimo neke od igara iz ove sezone onda je nas zaista teško pobijediti. Nadam se da ćemo ove godine otići korak naprijed i da će ovo biti jedna od najboljih sezona Partizana u posljednjih 20-ak godina", rekao je Andrija Prlainović.

I Nikola Rađen dijeli mišljenje saigrača. Ako je Partizan pravi, onda...

"Onda nema zime za nas! Ovo je krem sezone. U Segedinu smo se odlično spremili, udarili glazuru. Znamo ko je Mladost i oni znaju ko smo mi. Nema laži, nema prevare. Idemo mirne glave u Rim i nadam se da ćemo sezonu završiti kako treba", rekao je Rađen.

Stefan Mitrović je pozvao Grobare u Rim.

"Prošle godine u Napulju imali smo odličnu podršku. Volio bih da tako bude i u Rimu, još više navijača da bude", rekao je Mitrović.

FAJNAL-FOR RASPORED:

petak, 3. jun:

Partizan - Mladost (19.30 časova)
Pro Reko - Budva (21h)

subota, 5. jun:

za treće mjesto (19.30h)
finale (21h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC