• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak preko Federera do broja jedan

Švajcarac pobijedio Monfisa 3:0, pa će na megdan Đokoviću, koji će u polufinalu igrati za izjednačavanje rekorda Mekinroa i prvo mjesto na ATP listi.

 Novak preko Federera do broja jedan Izvor: MONDO

Fabio Fonjini pomrsio je račune Novaku Đokoviću, jer bi Srbin (očekivanom) pobjedom nad Italijanom zabilježio 42. uzastopni uspjeh u 2011. i tako izjednačio rekord Džona Mekinroa.

Da bi napravio taj podvig Novak će morati da savlada Rodžera Federera u polufinalu u petak, a ujedno bi mu trijumf nad Švajcarcem donio prvo mjesto na ATP listi od ponedjeljka.

S obzirom na Đokovićevu formu, ni trofej Rolan Garosa mu nije daleko. Zbog svega toga, ulog u 23. okršaju sa Federerom biće ogroman.

Beograđanin je na odmoru od nedjelje kada je pobijedio Rišara Gaskea i imaće neuobičajeno mnogo vremena da se pripremi za naredni meč.

Federer je plasman među četiri najbolja na drugom gren slemu u 2011. obezbijedio u utorak, bio je bolji od devetog nosioca, Haela Monfisa - 6:4, 6:3, 7:6 (3).

Francuz se očigledno nije dovoljno oporavio od dvodnevnog maratona u kome je savladao Davida Ferera poslije pet setova, pa nije pružio dovoljno jak otpor. Istina, Monfis je napravio tri brejka iz četiri pokušaja, ali je Federer to učinio pet puta, a imao je čak 16 prilika.

Federera nije "služio" prvi servis (ubacio samo 53 odsto), ali je bio znatno agresivniji i precizniji od protivnika i zasluženo pobijedio. Napravio je 42 "vinera" i jednu manje neiznuđenu grešku dok je Monfis imao 24 direktna poena, uz čak 53 neiznuđene greške.

Švajcarac vodi 13:9 u međusobnim duelima sa Đokovićem, ali to je istorija, jer Srbin je dobio sva tri meča ove godine. Na šljaci su se sastajali samo tri puta, Federer je dobio dva duela, ali to je bilo odavno, 2006. i 2008. godine. Đoković je bio bolji u Rimu 2009.

U preostalim četvrtfinalnim mečevima sastaće se Rafael Nadal (1) - Robin Soderling (5) i Endi Marej (4) - Huan Ignjasio Čela.

Poznat je i prvi polufinalni par u ženskom singlu: Frančeska Skjavone (5) - Marion Bartoli (11).

Italijanka, inače branilac trofeja na Rolan Garosu, eliminisala je u četvrtfinalu Anastasiju Pavljučenkovu (14) poslije velike borbe i preokreta - 1:6, 7:5, 7:5, dok je Francuskinja kući poslala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu - 7:6, 6:4.

Za plasman u polufinale boriće se i: Viktorija Azarenka (4) - Na Li (6) i Marija Šarapova (7) - Andrea Petković (15).

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC