• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Nestor izbacio Zimonjića

Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra zaustavljeni su u polufinalu Rolan Garosa u konkurenciji muških parova.

 RG: Nestor izbacio Zimonjića Izvor: MONDO

Beograđanin i Parižanin poraženi su od Maksa Mirnjija i bivšeg Zimonjićevog partnera, Danijela Nestora, poslije dva taj-brejka - 6:7 (4), 6:7 (5). Meč je trajao sat i 47 minuta.

Oba seta imala su isti scenario. Bjelorus i Kanađanin su sticali brejk prednosti, a Srbin i Francuz uzvraćali.

Zimonjić i Ljodra "spasili" su prvi set u "minut do 12". Mirnji je servirao pri vođstvu 5:4, ali su četvrti nosioci upravo tada uzvratili brejkom.

Na startu taj-brejka Zimonjić je napravio duplu servis grešku, ali se već u sljedećem poenu rezultat "iznivelisao". Sljedeći mini brejk ponovo su napravili Kanađanin i Bjelorus (3:2), a njihovi protivnici ne samo da su opet uzvratili, već su napravili preokret. Sjajnim "riternima" osvojili su oba poena na servis protivnika - 4:3.

Serija mini-brejkova se ni tu nije završila, jer je Zimonjić "izgubio" oba svoja servisa - 4:5. Bjelorus i Kanađanin nisu propustili priliku da poslije servisa Mirnjija dobiju prvi set - 7:4 (45 minuta).

Zimonjić je bio siguran na servisu tokom cijelog meča, osim u taj-brejku prvog seta u kome je izgubio sva tri poena kada je imao početni udarac.

I u drugom setu su favoriti prvi stekli prednost, na servis Ljodre - 4:2. Kao i u prvom dijelu meča, srpsko-francuski par je uzvratio, i to odmah, jer Mirnji nije bio siguran, napravio je dvije duple greške. Ziki i Majkl propustili su šansu da "vežu" tri gema, napali su i Nestorov servis, ali nisu materijalizovali dvije brejk lopte. Ljodra je dva puta loše "riternirao".

I opet su morali u taj-brejk i opet su Mirnji i Nestor poveli (3:1) i opet su Zimonjić i Nestor anulirali "minus" - 3:3... Razmjena mini brejkova trajala je do 6:4 za druge nosioce. Iskoristili su drugu meč loptu, prvu na svoj servis - 7:5.

Tako će Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra morati da sačekaju sljedeću priliku da osvoje prvi trofej otkako su počeli da sarađuju. Takođe, Srbin i Francuz će poslije Rolan Garosa ostati na po tri gren slem titule.

Zimonjić nije odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske osvojenu prošle godine, a to će pokušati da učini njegov tadašnji saigrač, Nestor.

U drugom polufinalu prvi nosioci, Amerikanci Bob i Majk Brajan, sastaju se sa najprijatnijim iznenađenjem turnira, južnoameričkim parom Huan Sebastijan Kabal (Kolumbija) - Eduardo Švank (Argentina).

Nenadu Zimonjiću ostaje finale u miksu u kome će sa Katarinom Srebotnik igrati protiv Kejsi Delakva (Australija) i Skota Lipskog (SAD).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC