• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan osvaja Rim!

U otvorenom bazenu sportskog kompleksa “For Italiko” u Rimu u petak uveče u vodi će biti trofejni vaterpolisti.

 VATERPOLO: Partizan osvaja Rim! Izvor: MONDO

U vodi će te večeri biti i trenutno četiri najbolja golmana na svijetu.

U petak uveče počinje polufinale Evrolige u vaterpolu na kojem će Partizan pokušati da najprije savlada zagrebačku Mladost, a potom u finalu i da osvoji sedmu titulu prvaka Evrope. Titulu koja se na Banjici čeka već 35 godina!

Ali, I Pro Reko ima istu želju…Ni zagrebačka Mladost ne dolazi bez motiva.

Izuzetno lijep dan u Rimu bio je u četvrtak. Uz vojnu paradu povodom 150 godina od ujedinjenja Italije, vaterpolisti Partizana i Budve zajedno su trenirali u zaista lijepom bazenu. Rekao nam je trener Partizana Igor Milanović: “Igraće se i ako bude kiša, ništa ne smeta”.

Atmosfera u obe ekipe je na visokom nivou. Partizan i Budva zajedno su se pripremali za Fajnal-for uoči dolaska u Rim, a danas u samo “udarali glanc”, uvježbavajući situacije sa igračem više i igračem manje.

Partizan ide na Mladost, koju će predvoditi kapiten srpske reprezentacije Vanja Udovičić, kao i trojica vanserijskih hrvatskih reprezentativaca: golman Josip Pavić, potom centar Igor Hinić i Petar Muslim. Budva ima đavolski težak posao - da pobijedi branioca titule prvaka Evrope, svemoćni Pro Reko i to na njegovoj teritoriji.

Prva vijest iz tabora Partizana - desno rame golmana Slobodana Sora sve je bolje. Zatekli smo ga kako razvlači gumu i “namješta ruku”. Potom je držao “santu” leda na ramenu.

“OK sam”, namignuo nam je Soro.



Igor Milanović nema dilemu ko će biti prvi golman Partizana: “Soro će sigurno da brani, ali ne vjerujem da ću išta rizikovati zbog ekipe. Sigurno ću u petak (protiv Mladosti) u timu imati dva golmana (drugi je Stefan Živojinović). Ali, vjerujem da će Soro početi i završiti utakmicu”.

Partizan je oran za borbu. Pokazao je to i u četvrtfinalnoj grupi. “Svi smo spremni Iine vidim nijednu prepreku, osim te povrede Sora, ali, kažem, on će biti na golu”.

Milanović bi volio da dva tima koja su i danas sparingovala u bazenu, dakle, Partizan i Budva budu u finalu.

Koliko je to moguće?

“Ako mi budemo na svom nivou, bićemo u finalu. A Budva…Budva mora da da 110 odsto i više od toga da bi dobila Pro Reko. Jako bih volio da igramo sa Budvom u finalu…”.

Odbrana je bila i ostala najjači adut Partizana.

“To je ključ utakmice. Ako budemo odigrali našu, avangradnu odbranu, na koju protivnik teško da može da nađe odgovor, onda neće biti problema”, kaže Milanović.

A šta ako je rival do sada već “provalio” taj sistem odbrane:

“Ma, ja mogu i da im kažem šta ću da igram, ali teško da će oni moći da odgovore na tu transformaciju u odbrani. Moraju da odigraju maksimalno jako i agresivno”.

HADŽITEODORU: U BAZENU MORAMO DA DAMO SRCE!



Partizan će biti u svom novom pohodu na evropski tron. U svojim redovima ima trojicu iskusnih igrača koji su već igrali završne turnire Evrolige i koji su se peli na krov. Vladimiru Vujasinoviću biće ovo peti fajnal-for (tri puta je bio prvak Evrope sa Pro Rekom), Slobodan Soro ga je takođe jednom osvojio (sa Bečejom, doduše tada je bio rezerva Aleksandru Šoštaru), a Grk Teodoros Hadžiteodoru igraće svoj četvrti završni turnir krema evropskog klupskog vaterpola (jednom je bio prvak Evrope sa Olimpijakosom).

“Svi imaju podjednake šanse na ovom turniru. Najkvalitetniji tim ima Pro Reko, igra kod kuće, favorit je, ali to ništa ne mora da znači. To je na papiru, u bazenu pobjeđuje onaj ko je trenutno bolji. Partizan se odlično pripremio. Vjerujem da ćemo pobijediti Mladost i ući u finale, a u finalu moramo da damo srce”, rekao je Hadžiteodoru za MONDO.

Budućnost Partizana, tinejdžer Dušan Mandić iznenadio se kada smo željeli od njega da uzmemo izjavu. Nije, dečko, navikao.

“Imam malo treme, ali one pozitivne”, rekao je za MONDO Mandić, koji je prošlog ljeta došao iz kotorskog Primorca.

“Ovo je za mene veliki izazov, velika škola, novo iskustvo”, kaže ovaj mladić i dodaje da ga stariji i iskusniji maksimalno podržavaju i bodre da igra opušteno, onako kako ume.

ŠEFIK, SORO, PAVIĆ, TEMPESTI!


Trenutno četiri najbolja vaterpolo golmana na svijetu igraće na završnom turniru Evrolige. To se rijetko kad događa, tačnije gotovo da se nikad nije ni desilo.

Slobodan Soro brani za reprezentaciju Srbije i Partizan, Denis Šefik je na golu Budve i crnogorske reprezentacije, Stefano Tempesti je čuvar mreže Pro Reka i “azura”, a Josip Pavić zagrebačke Mladosti I hrvatskog nacionalnog tima.

“Može da se desi da neko od nas prelomi neku utakmicu…”, saglasio se Šefik sa našom ocjenom, ali je potom dodao:

“Partizan je sa Pro Rekom glavni favorit za osvajanje Evrolige. Vjerujem prije da takav dobar dan može da se desi Soru ili Tempestiju”, duhovito je prokomentarisao Šefik, navodeći tako na mišljenje da Mladost I Budva nemaju baš pretjeranih šansi protiv beogradskog odnosno đenovskog kluba.

“Da bi Budva savladala reko mora da se poklopi sve! I da mi odigramo perfektno i da ja imam svoj dan…ma, I više od svog dana. U drugom polufinalu Partizanu dajem 60 odsto a Mladosti 40 odsto šansi. Partizan igra najbolje u Evropi, a Pro Reko ima najkvalitetniji tim. Ima i Mladost odlične igrače, ali nekad I sudije na svojoj strani i to bi trebalo da bude najveća briga Partizana. Nekako, Mladost uvijek ima autoritet kod sudija kad je na evrosceni. Budva i Mladost su nekoliko puta igrali ove sezone u Jadranskoj ligi i mogu da kažem da Partizan igra daleko bolje”, rekao je nekadašnji čuvar mreže crno-bijelih.

Crnogorski reprezentativac Milan Tičić kaže da je Budva svjesna da je Pro Reko favorit, ali da nije ponijela bijelu zastavu u Rim.

“Mi u meč ulazimo rasterećeni. Nećemo se predati unaprijed, već ćemo pokušati da izdržimo što duže taj pritisak Pro Reka, da utakmica što duže bude neizvesna. Plasman na Fajnal-for je veliki uspjeh i uopšte cijela ova sezona je bila odlična. Svaka stepenica iznad plasmana na završni turnir bila bi još veća nagrada”, rekao je Tičić za MONDO I dodao: “Svakako da bi finale Partizan – Budva bilo fenomenalna stvar”.

(Izvještač MONDA iz Rima Predrag Vujić - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC