• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantna smjena - legenda otišla iz rukometne reprezentacije Srbije: Savez otpustio selektorovog najbližeg saradnika!

Autor Dragan Šutvić

Proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić napušta mjesto tehničkog direktora reprezentacije, po odluci RSS.

 ratko nikolić nije više direktor reprezentacije srbije Izvor: MN PRESS

Rukometnu reprezentaciju Srbije očekuje Svjetsko prvenstvo za nešto više od dva mjeseca, a selektor Toni Đerona ostao je bez jednog od najbližih saradnika.

Nekada najbolji pivotmen svijeta i bivši prvotimac banjalučkog Borca m:tel napustiće mjesto tehničkog direktora seniorske reprezentacije Srbije, poziciju na kojoj se nalazio od Đeroninog dolaska u Srbiju. 

Možda će vas zanimati

Odluku o prekidu saradnje donio je Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije na elektronskoj sednici, a o samoj odluci nije ponuđeno objašnjenje.

Za sada se ne znaju razlozi zbog kojih je Ratko Nikolić smijenjen, dok ostaje pitanje i ko će biti njegov nasljednik na funkciji. U prethodnom periodu činilo se da Savez, Nikolić i Đerona imaju perfektnu saradnju, a da rezultati prate očekivanja koja su se pojavila nakon što je Španac preuzeo nacionalni tim.

Sadruge strane, u rukometnim krugovima pojavile su se glasine da je Nikolić prethodnih dana samostalno ponudio ostavku na mjesto tehničkog direktora reprzeentacije. Za sada nema potvrde ili demantija takvih navoda, ali je jasno da nekadašnji reprezentativac više neće raditi uz nacionalni tim.

Svojevremeno je Ratko Nikolić sa seniorskom reprezentacijom osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 1999. godine. Kasnije je bio i prvi kapiten Srbije nakon samostalnosti, a u nacionalnom timu Jugoslavije, SCG i Srbije odigrao je preko 250 mečeva.

Dva puta biran je za najboljeg pivota na svijetu, a njegovo bogato iskustvo mnogo je značilo i selektoru Toniju Đeroni koji je za kratko vrijeme uradio sjajne stvari u srpskom rukometu.

Tokom igračke karijere, nastupao je za Crvenu zvezdu, Sintelon, Vesprem, Portland San Antonio, Kolding, Vardar... a od jeseni 2013. do ljeta 2016. godine bio je član Borca m:tel, sa kojim je osvojio dvije duple krune u BiH.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC