• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Li izaziva Skjavone

U finalu Rolan Garosa igraće prošlogodišnja pobjednica Frančeska Skjavone i Na Li, dok su se na tribine preselile Šarapova i Bartoli.

 RG: Li izaziva Skjavone Izvor: MONDO

Frančeska Skjavone (23. juna slavi 31. rođendan) "pod stare dane" postaje specijalista za Rolan Garos.

Prošle godine u Parizu je na opšte iznenađenje osvojila prvu grend slem titulu u karijeri, a sada stigla na jednu pobjedu od odbrane naslova.

Ne bi u tome bilo ničega čudnog, da Italijanka u međuvremenu nije bilježila potpuno prosječne rezultate. Ona za nepunih 365 dana od trijumfa nad Samantom Stosur (6:4, 7:6) nije osvojila više nijedan turnir, niti odigrala neko finale!

Ipak, poslije "rovovskih borbi" sa Jelenom Janković (2:1) i Anastasijom Pavljučenkovom (2:1), u polufinalu je poslije sat i po igre srušila i domaću teniserku Marion Bartoli - 6:3, 6:3.

Skjavone je u ranoj fazi drugog seta izgubila gem na svoj servis (0:2), ali je uzvratila u maratonskom trećem gemu, poslije čega je Francuskinja definitivno izgubila inicijativu. Trudila se da obraduje svoju publiku, ali bez uspjeha... Do kraja meča uzela je samo još jedan gem.

Bartoli će tako ostati na jednom grend slem finalu (Vimbldon 2007), a Skjavone pokušati da otpiše Kineskinju Na Li, koja je takođe u dva seta bila bolja od Marije Šarapove - 6:4, 7:5.

Skjavone i Li (29) prošle godine su se sastale već u trećem kolu Rolan Garosa i tada je bilo glatkih 6:4, 6:2 za aktuelnu šampionku.

Li će bez obzira na epilog Rolan Garosa 2011. postati prva Kineskinja u Top 5 WTA liste.

Ona je zimus postala prva Azijatkinja u finalu grend slem turnira, kada je na Australijan openu poražena od Kim Klajsters rezultatom 6:3, 3:6, 3:6. Drugim uzastopnim velikim finalom pokazala je da posjeduje kvalitet i raznovrsnost dostojne svjetskog vrha.

Ona je u mečevima sa Kvitovom, Azarenkom i Šarapovom imala teži put do finala, ali joj to neće biti garancija pobjede kada u subotu od 15 časova izađe na "crtu" fanatično borbenoj Italijanki.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC