• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Nestor odbranio titulu

Danijel Nestor i Maks Mirnji osvojili su trofej na Rolan Garosu u dublu.

 RG: Nestor odbranio titulu Izvor: MONDO

Kanađanin i Bjelorus nisu dozvolili senzaciju u finalu. Drugi nosioci savladali su Eduarda Švanka iz Argentine i Huana Sebastijana Kabala iz Kolumbije - 7:6, 3:6, 6:4.

Južnoamerički par napravio je veliko iznenađenje u polufinalu eliminisavši glavne favorite, braću Brajan, ali je na posljednjem stepeniku stao, poslije dva sata i 17 minuta borbe.

Parovi su napravili samo po jedan brejk na meču.

Daniel Nestor tako je odbranio titulu osvojenu prošle godine sa Nenadom Zimonjićem, koga je izbacio sa ovogodišnjeg Rolan Garosa u polufinalu. Za Kanađanina rođenog u Beogradu ovo je sedma gren slem titula u dublu, a treća u Parizu. Mirnji u kolekciji sada takođe ima tri titule sa Rolan Garosa, a ukupno pet sa gren slem turnira.

Eduardu Švanku su prije finala u "gradu svjetlosti" najbolji rezultati bila polufinala Vimbldona i US opena, dok je Huan Sebastijan Kabal debitovao na gren slemu.

Dan ranije Čehinje Andrea Hlavačkova i Lusi Hradečkova pobijedile su u finalu ženskog dubla indijsko-rusku kombinaciju, Sanja Mirza - Elena Vesnina - 6:4, 6:3.

S obzirom na to da su poznati i pobjednici u konkurencijama dama u singlu (Li Na) i miksu (Kejsi Delakva iz Australije i Skot Lipski iz SAD), preostalo je još samo da u nedelju Rafael Nadal i Rodžer Federer odluče ko će biti najbolji u muškom singlu.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC