• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Mladost treća

Mladost osvojila treće mjesto na završnom turniru Evrolige u Rimu, poslije penal-drame sa Budvom. Vanja Udovičić izvanredan, kao i Denis Šefik.

 VATERPOLO (EL): Mladost treća Izvor: MONDO

Klub koji je do ove večeri imao najviše titula evropskih prvaka - zagrebačka Mladost - završio je Fajnal-for Evrolige na trećem mjestu.

Napisali smo do ove večeri, jer će po broju titula Mladost sustići ili Partizan ili Pro Reko, koji su u dosadašnjoj istoriji osvojili po šest trofeja u najvažnijem evropskom klupskom takmičenju.

U borbi za treće mjesto u bazenu kompleksa "Foro Italiko" u Rimu, u neizvjesnom i uzbudljivom meču, Mladost je pobijedila Budvu poslije peteraca 14:12 (odnosno 4:2). U regularnom dijelu meča i poslije produžetaka bilo je 10:10 (2:1, 1:4, 1:2, 4:1, 2:1, 0:1).

Crnogorska ekipa je vodila tokom većeg dijela meča, imala je čak i 7:4 pred posljednji dio igre, ali je Mladost uspjela da izbori produžetke, zahvaljujući golovima Frane Karaća i Vanje Udovičića.

Imali su zagrebački "žapci" šansu da izbegnu produžetke i pobjede, jer je u posljednjim sekundama napadala sa igračem više, ali je Budvu spasila prečka.

I u produžetku je Mladost bila bliža pobjedi, ali je Denis Šefik "odlučio" da budu penali!

Denis Šefik i Vanja Udovičić bili su centralne figure meča.

U izvođenju petaraca Mladost bez greške, a Budvane su bez trećeg mjesta ostavili Damjan Danilović i Džastin Bojd koji su promašili penale.



Budva je povela 1:0, potom je Mladost preokrenula, da bi nastupio duži period bez golova. Drugi dio druge četvrtine bio je uzbudljiv. Sa dva gola Džastin Bojd preokreće rezultat u korist Budve, Vanja Udovičić je izjednačio, da bi Budvani potom postigli dva gola i prvi put na meču imali osjetniju prednost (5:3).

Gol za 4:3 bio je posebno lijep. Sjajno su Budvani izveli napad sa igračem više, "prošetali" su cijelu odbranu Mladosti, da bi je efektno završio Nikola Vukčević.

U finišu prvog poluvremena zakuvalo se u bazenu. Petar Trbojević je bio u "klinču" sa jednim igračem Mladosti. Šefik se propisno iznervirao i doplivao je do polovine bazena, da pojedinim igračima Mladosti nešto objasni ("Kome ti, brije, psuješ majku!?").

Crnogorska ekipa je krajem treće četvrtine uspjela da povisi vođstvo. Šefik je još jednom izvanredno intervenisao i "sjevnula" je kontra, u kojoj je Vjekoslav Pasković matirao Josipa Pavića za 7:4.

Početak posljednje četvrtine pripao je zagrebačkim "žapcima". Sva dva gola (efektan lob Karaća i novi pogodak Vanje Udovičića) vratili su Mladost u život. Prišla je na jedan gol minusa (6:7), a potom propustila šansu da izjednači.

Budva to kažnjava novim golom sa igračem više i ponovo je imala +2 (8:6) na četiri minuta prije kraja utakmice. Međutim, uzbuđenja su tek dolazila.

Frano Karać i Vanja Udovičić su novim golovima uveli su meč u neizvjesnu završnicu, jer je Mladost uspjela da dođe do 8:8.

U prvom produžetku bolja igra Mladosti i zahvaljujući golovima Vanje Udovičića dolazi do dva gola prednosti, ali Petar Trbojević ostavlja Budvu igri.

Na 30 sekundi prije kraja drugg produžetka Vjekoslav Pasković donosi izjednačenje, što izaziva oduševljenje među grupom navijača Budve, ali i Grobarima, koji su navijali zajedno (Šefik im na kraju meča dobacio bade mantil).

Mladost je ponovo imala šansu da riješi utakmicu sa igračem više, ali je Denis Šefik ponovo bio izvanredan.

Ipak, više živaca tokom penala imali su igrači Mladosti.

MLADOST: Vanja Udovičić 5, Frano Karać 3, Luka Lončar i Hrvoje Brlečić po jedan.

BUDVA: Vjekoslav Pasković 3, Džastin Bojd i Nikola Vukčević po 2, Damjan Danilović, Marko Petković i Petar Trbojević po jedan.

IGRAČ VIŠE: Mladost 4/11, Budva 7/11.

(Izvještač MONDA iz Rima Predrag Vujić - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC