• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati "ukrali" Crnoj Gori vaterpolistu! Tri godine čekao poziv "ajkula", pa se odlučio za "barakude"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Velika promjena koja bi u narednim godinama mogla da napravi mnogo problema Crnoj Gori.

 Goran Grgurević izabrao da igra za Hrvatsku Izvor: Youtube/France water-polo/printscreen

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske biće još jača u narednim godinama, a na centar poziciji kao budući nosilac igre stiže momak iz Crne Gore. Goran Grgurević (24), vaterpolista Juga, zaigraće za Hrvatsku iako je u Crnoj Gori rođen i napravio prve korake u bazenu. Svojevremeno senior u Primorcu opredijelio se za promjenu jer poziv predugo nije stigao.

Samo jednom, prije više od tri godine, Crna Gora ga je pozvala u nacionalni tim. Nijednom nije odigrao meč za tu selekciju, pa poziv koji je stigao iz Hrvatske nije mogao da odbije. Ivica Tucak je u njemu prepoznao nasljednika dvojice iskusnih centara nacionalnog tima - Josipa Vrlića (37) i Ivana Krapića (34), pa će Goran dobiti šansu u drugom nacionalnom timu. I drago mu je zbog toga jer je po nacionalnosti Hrvat, ističe u intervjuu nakon poziva u reprezentaciju. 

"Zapravo bio sam pozvan 2019. godine, ali nisam nastupio nikad u nekoj utakmici. Nakon toga sam otišao u Francusku i više nisam bio pozivan. To je nešto s čime sam se pomirio tokom posljednje dvije godine, ali sam se borio i želio sam da se nametnem za Hrvatsku. Ponosan sam što sam ovdje, pozvan u reprezentaciju", rekao je Goran hrvatskim medijima.

Zanimljivo, Grgurević je tek 2019. godine dobio hrvatski pasoš. Na taj potez rođeni Kotoranin odlučio iz praktičnih razloga. "Uzeo sam hrvatsko državljanstvo kada sam odlazio u Francusku jer mi je to bitno olakšavalo rješavanje statusa. Ipak je riječ o EU pasošu", dodao je centar.

Inače, Grgurević je između Primorca i Juga čak tri godine proveo u Francuskoj, pa je moguće da i zbog toga nije dobijao pozive u nacionalni tim. Jednostavno, bio je daleko od očiju ljudi koji vode brigu o crnogorskom vaterpolu, zbog čega će sada druga reprezentacija imati koristi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC