• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Hrvatske citirao Svetislava Pešića: Igraju za evropsko zlato, a on podsjeća - "Jedan veliki srpski trener..."

Autor Haris Krhalić

Ivica Tucak je oduševljen igrama vaterpolista Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Splitu.

 Ivica Tucak citirao Svetislava Pešića Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Splitu, nakon što su u dramatičnoj završnici uspjeli da pobijede Italiju i tako obraduju domaće navijače. Slavili su protiv "azura" 11:10 i izborili finale protiv Mađarske.

Njihov selektor Ivica Tucak je poslije uspjeha njegovog tima pričao o tome kako je Hrvatska stigla do finala, ali je citirao i riječi selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića.

"Ovo je mlada ekipa za koju mnogi nisu vjerovali da može ovako igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. U Budimpešti nismo uspjeli da uzmemo medalju jer smo morali da idemo na Špance, to se dogodilo i 2020. godine. Španci su glavni favoriti, ali s Mađarima ne mogu. I prošlog ljeta su za bronzu izgubili na Olimpijskim igrama u Tokiju, izgubili su i sad", rekao je Tucak.

Tucak je odgovorio i na žalbe selektora Italije Aleksandra Kampanje, koji je tvrdio da su sudijske odluke išle na stranu Hrvatske i da su im poklonili penal iz kog su stigli do gola za pobjedu.

"Ostaću sportista do kraja. Ja sam uvijek pružao ruku nakon utakmice kada bih izgubio. Ja sam sad izgubio za svjetsku bronzu od Grčke pa nisam puštao nikakve snimke ili se bunio zbog poništenog gola Burića. Nisam protestovao, puštao snimke, kao što to sada rade Italijani. Neka iskreno i ljudski puste snimak utakmice i vide koji je bio kriterijum kada se Hrvatska odvojila."

Na kraju je spomenuo i Svetislava Pešića.

"Ne znam da li se sjećate mojih riječi, ali rekao sam da se jedna utakmica može dobiti napadom, međutim, turnir se dobija odbranom. To su neki aksiomi sporta, kao što je rekao veliki srpski košarkaški trener Svetislav Pešić: reprezentaciju ne čini, u ovom našem slučaju, 13 najboljih igrača, nego 13 igrača koji najbolje funkcionišu međusobno. Hemija je ključ svega, a mi smo to uspjeli", zaključio je Tucak.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC