• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedva spriječena nova bruka vaterpolista! Srbija je u nokdaunu, teško se provukla protiv Holandije - na peterce!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vaterpolo reprezentacija Srbije jedva je pobijedila autsajdera.

 Srbija-Holandija-vaterpolo-na-Evropskom-prvenstvu Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije jedva je pobijedila Holandiju na Evropskom prvenstvu u Splitu. "Delfini" su u razigravanju za deveto mjesto uz velike probleme i mnogo muke savladali potpunog autsajdera na peterce i nekako spriječili još jednu blamažu, poslije debakla protiv Mađarske u grupnoj fazi, a onda i poraza u osmini finala protiv Francuske.

Pobjedom protiv Holandije, Srbija je izborila pravo da za dva dana igra protiv Rumunije za deveto mjesto na turniru u Dalmaciji. Golman "delfina" Dimitrije Rističević odbranio je udarac Gilena i spriječio još jedan težak poraz srpskog tima, koji je nastupio bez Dušana Mandića i Marka Radulovića.

Iako je tim Srbije imao prednost na poluvremenu 5:2, da nije bilo Lazara Dobožanova "lale" bi pobijedile u predviđene četiri četvrtine. Ipak, "delfini" su našli način da se izbore sa svojim teškim padom i da nekako pobijede. "Još smo u depresiji. Najbolje smo igrali u prvoj četvrtini a zatim smo pali, nismo razmišljali o kontrama Holanđana. Golmani su nas održavali u igri, pa smo stigli do peteraca koji su ipak lutrija", rekao je poslije utakmice Dejan Savić.

"Da smo izgubili bila bi prava katastrofa. Nismo odgovorili na njihovo plivanje u teškoj prije svega psihološkoj utakmici. Najvažnija je pobjeda jer sve drugo...", dodao je golman Dimitrije Strajo Rističević. Srećom, ova neprijatna epizoda srpske reprezentacije i srpskog vaterpola biće gotova za dva dana.

Holandija – Srbija 11:12 (1:2, 1:3, 4:1, 0:0 , 5:6 )

  • Spaladium arena.
  • Sudije: Dervu (Francuska), Turkman (Turska).
  • Igrač više: Holandija 10 (4), Srbija 5 (2). Dva igrača više: Srbija 1 (0).
  • HOLANDIJA: Vagenar, De Verd, Vinkelhorst 2, Gilen 4, Van Iperen 1, Gbadamasi 1, Te Ril, Kastrop, Miler, Jansen 1, Kopman 2, Lukas, Husman. Selektor: Van der Mer.
  • SRBIJA: Rističević, Branković, Drašović 3, Ranđelović 1, Vučinić 2, Vico, S.Rašović 3, Velkić, Pljevančić, Martinović, Stojanović 3, V.Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC