• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijskom šampionu amputirane i noge i ruke: Strašne vijesti iz Rusije, još se bori za život!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nažalost, Kostomarovu su nakon nogu morali da mu amputiraju i ruke.

 Ruskom klizaču Romanu Kostomarovu amputirane ruke i noge Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Jedan od najvećih sportista koje Rusija ima Roman Kostomarov (46) u lošem je stanju pošto su mu u roku od samo nekoliko dana amputirane prvo obe noge, a zatim i obje ruke. Olimpijski, svjetski i evropski prvak u umjetničkom klizanju se bori za život, objavio je Eurosport pozvavši se tom prilikom na rusku "Komsomolskaju pravdu" koja obično objavljuje tačne i provjerene informacije.

Kostomarov je početkom ove godine primljen na intenzivnu negu jer je bio zaražen korona virusom i situacija se znatno zakomplikovala. Imao je tešku upalu pluća, da bi se potom pojavila i gangrena zbog koje su doktori morali hitno da reaguju kako bi Rus imao bilo kakvu šansu da preživi.

''Tkivo u stopalima je najprije odumrlo zbog poremećaja cirkulacije, a sada su mu amputirane i obje ruke, kako bi se spriječilo širenje bakterija i odumiranje drugih dijelova tijela'', prenosi Eurosport teške vijesti o jednom od najvećih sportista Rusije.

Kostomarov je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine kada je nastupao u paru sa Tatjanom Navkom (supruga portparola Kremlja Dimitra Peskova), a potom su zajedno bili i dvostruki osvajači Svjetskog i trostruki Evropskog prvenstva. Nastupao je još sa Anom Semenovič i Jekaterinom Davidovom, a iz sporta se povukao odavno, ali je ostao aktivan kao komentator umjetničkog klizanja.

"Roman je sada svjestan, njegovo stanje ide na bolje, ali je i dalje u intenzivnoj nezi pod nadzorom lekara", rekao je jedan izvor za rusku novinsku agenciju Tas.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC