• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak zasjeo na tron, ali u ponedjeljak pada sa prvog mjesta? Alkaraz ima plan, hoće da sruši Srbina prije Vimbldona!

Autor Dragan Šutvić

Karlos Alkaraz želi da se pripremi za najbitniji turnir na travi u toku sezone, ali i da skine Srbina sa trona!

 đoković pada sa prvog mjesta prije vimbldona Izvor: Profimedia/Kevin Quigley/Daily Mail/SOLO Syndicatio

Novak Đoković je započeo 389. nedjelju na vrhu ATP liste i na čelu je sa 7.595 bodova, 420 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza sa 7.175, dok je Danil Medvedev poslije debakla na Rolan Garosu daleko na trećem mestu sa 5.845. Top 5 zatvaraju Kasper Rud i Stefanos Cicipas, a u Top 10 su Holger Rune, Andrej Rubljov, Tejlor Fric, Janik Siner i Frensis Tijafo.

Ovo je deveti mandat Novaka Đokovića na prvom mjestu i mogao bi da bude i najkraći, ali samo u jednom slučaju. Do sada je srpski teniser dva puta po sedam nedjelja bio na vrhu ATP liste, i to oba puta ove godine, a sada bi već u ponedjeljak mogao da padne na drugo mjesto.

Razlog za to je prije svega njegova odluka da ne igra nijedan turnir na travi poslije osvojenog Rolan Garosa i velikih napora u sezoni na šljaci, kao i odluka Karlosa Alkaraza da se pojavi u Kvinsu i tako se pripremi za Vimbldon koji kreće 6. jula. Ali šta je potrebno da se desi da bi Novak pao?

SAMO JEDAN SCENARIO!

Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz prošle sezone nije igrao u Londonu, što znači da ne brani bodove. Ipak, kako turnir u Kvinsu potpada pod kategoriju ATP 500 potrebno je da osvoji turnir kako bi prestigao srpskog tenisera. Prva prepreka će mu biti zahuktali francuski tinejdžer Artur Fils u utorak, sljedeći potencijalni protivnik je Antonio Davidovič Fokina, a zatim u četvrtfinalu može da naleti na Grigora Dimitrova.

U njegovoj polovini su i Frensis TIjafo, Botik Van de Zandshulp, Sebastijan Korda, Danijel Evans, Kameron Nori i Miomir Kecmanović. Ukoliko i dođe do finala tamo bi mogli da ga sačekaju Endi Marej, Aleksis De Minor, Tehkir Fric, Lorenco Museti ili Holger Rune. Kada se zna koliko se fizički mučio na kraju turnira u Parizu, veliko je pitanje može li do titule. Ako i uspije, imaće minimalnu prednost pred Vimbdon.

NOVA BORBA NA VIMBLDONU

Izvor: Profimedia

Pošto se prošle godine nisu dodjeljivali ATP bodovi za turnir na "Ol Ingland klabu", svi teniseri idu tamo čistog računa, svako će samo dodati poene na svoj saldo. Kakva god situacija bude na kraju poslije Vimbldona će se za titulu prvog na svijetu boriti Novak Đoković i Karlos Alkaraz, baš kao i u Parizu. Iz prikrajka će svoju šansu tražiti i Danil Medvedev, ali on bi morao da se nada velikom podbačaju kako Alkaraza tako i Novaka da bi imao neku šansu da se ponovo popne na vrh.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC