• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ALKARAZ SE NAMUČIO: Četiri sata se patio sa autsajderom, ovo niko nije očekivao

Iako su mnogi očekivali da se Karlos Alkaraz prošeta u drugu nedjelju Vimbldona, već ga je Nikolas Žari dobrano namuči.

 Karlos Alkaraz se namučio protiv Aleksandra Milera Izvor: Profimedia

Ni ne kriju Englezi da na Vimbldonu navijaju za Karlosa Alkaraza i da se nadaju da će mladi Španac biti prvi koji će poslije deset godina dobiti Novaka Đokovića na Centralnom terenu, ali ne stoje za njega baš najbolje stvari na ovom turniru. Prvo ga je mučio Aleksandar Miler na startu u prvom kolu, a sada je tek poslije velike borbe prošao u treće kolo.

Čileanac Nikolas Žari kome je šljaka ipak mnogo jača strana od trave je zamalo odveo meč u peti set. Na kraju je bilo 6:3, 6:7, 6:3, 7:5 i poslije četiri sata tenisa prvi rekret svijeta uspio je da pobijedi.

U prvom setu se Čileanac dobro držao, ali je pred kraj posustao i jedan brejk je bio dovoljan da Španac povede. Potom je 28. reket svijeta odmah uzeo brejk u drugom setu, ali je Alkaraz uspio da izjednači, no ipak je u taj-brejku izgubio i poslije velike borbe bilo je jasno da nema ništa od lagane pobjede za Karlosa. 

U trećem setu je mogao i više puta da uzme servis rivalu, ali i jedan brejk mu je bio dovoljan da dođe nadomak pobjede, ali Žariju nije padalo na pamet da se preda. Uzeo je brejk, odbranio ga u maratonskom gemu, ali je ipak zadržao Alkaraz prisebnost i u finišu četvrtog seta je uspio da dva puta uzme servis rivalu i tako prođe dalje. 

Sada ga u trećem kolu čeka ubedljivo najteži meč do sada jer će ići na boljeg iz meča Matea Beretinija i Aleksandra Zvereva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC