• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Novakov put ka tituli - Đoković saznao imena svih protivnika u Americi

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Objavljen je "kostur" žrijeba za Masters na koji se Novak vraća poslije godine pauze.

 Novak Đoković žrijeb masters sinsinati Izvor: Profimedia

Novak Đoković vraća se Americi i tenisu poslije skoro mjesec dana odmora u Crnoj Gori. On će od ponedjeljka nastupati na turniru u Sinsinatiju, gde je dva puta bio šampion i biće to jedina provjera pred start US Opena 28. avgusta. U petak pred ponoć po vremenu u Srbiji, objavljen je i žrijeb i Novak je saznao imena protivnika od drugog kola, jer će prvo preskočiti kao drugi nosilac na "Sinsiju".

Novak će u prvom kolu, najvjerovatnije u srijedu uveče ili u noći između srijede i četvrtka, igrati protiv Španca Alehandra Davidovič Fokine ili Tomasa Martina Ečeverije iz Argentine. Potom bi u 3. kolu rival mogao da mu bude Kamerun Nori, najbolji britanski teniser i prošlosezonski polufinalista, ali ne samo on. U četvrtak će Noletov mogući protivnik biti i francuski veteran Gael Monfis, koji trenutno igra u četvrtfinalu Mastersa Toronta i očigledno stiže spreman u Ohajo. Takođe, u grupi potencijalnih protivnika u tom meču je i Novozelanđanin Aleks De Minor, koji je u petak u Torontu pobedio Danila Medvedeva u dva seta, 7:6, 7:5.

Kada je riječ o četvrtfinalu Sinsinatija, koje će biti na programu u petak, "na papiru" djeluje najizvjesnije da će Novak igrati protiv Italijana Janika Sinera (osmog nosioca) ili Amerikanca Tejlora Frica (devetog nosioca). Dan kasnije, u subotu, u eventualnom polufinalu Nole bi mogao da igra protiv Medvedeva, koji je u Torontu protiv Monfisa vidio šta ne valja u njegovoj igri na betonu i imaće dovoljno vremena da se odmori i spremi. Takođe, u polufinalu bi Novakov protivnik mogao da bude i Nijemac Aleksander Zverev, šampion iz 2021, Norvežanin Holger Rune i Kanađanin Feliks Ože-Alijasim.

Na drugoj strani kostura je, naravno, apsolutni favorit Karlos Alkaraz, prvi teniser svijeta, kome je u ovom trenutku u prvom planu četvrtfinale Mastersa u Kanadi, gdje igra u četvrtfinalu ove noći protiv Amerikanca Tomija Pola. Španac i Srbin tako bi mogli da se u nedelju uveče po vremenu u Srbiji sastanu u finalu koje bi sigurno bilo praćeno širom svijeta, kao i njihovi nedavni dueli na Rolan Garosu i Vimblonu. Nema dileme, Novaka čekaju zahtjevni izazovi u kratkoj pripremi za US Open.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bali

Aleks de minor je iz australije,,ne novi zeland....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC