• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POČINJE NOKAUT FAZA - SRBIJA IGRA ZA ČETVRTFINALE: Kad, ko prenosi i zašto se čeka senzacija?

Autor Dragan Šutvić

Odbojkaška reprezentacija Srbije počinje eliminacionu fazu Evropskog prvenstva i ima ulogu favorita u prvom meču.

 odbojka evropsko prvenstvo srbija češka  Izvor: MN PRESS

Završena je grupna faza na Evropskom prvenstvu za odbojkaše - vrijeme je za ono pravo! Dok je reprezentativcima vjerovatno već sada u mislima četvrtfinalni okršaj protiv izuzetno jake selekcije Poljske, prvi stepenik moraju da naprave malo južnije. U osmini finala Evropskog prvenstva rival će biti Češka, a ta prepreka mora da se preskoči.

Nakon poraza od domaćina Italije i preostale četiri pobjede u grupnoj fazi, izabranici Igora Kolakovića ubijedili su nas da protiv Češke ne bi trebalo da strepimo - plasman u četvrtfinale sasvim je očekivan, pa bi u izuzetno bogatom sportskom danu za Srbiju ovo mogao da bude i najopušteniji meč.

Ipak, nadamo se da će ga Kolaković i njegov tim shvatiti maksimalno ozbiljno, kako ne bi došlo do neplaniranog ishoda!

KAD SE IGRA?

Tri četvrtfinalna para su već poznata, a reprezentacija Srbije će utakmicom protiv Češke otvoriti četvrti dan takmičenja u osmini finala! Susret koji se igra u Bariju na programu je u 18:00 časova - taman nakon finala Mundobasketa, a prije nego što počnu fudbalska reprezentacija i Novak Đoković.

Za one koje više zanima odbojka vrijedi napomenuti da će kasnije u toku večeri igrati Poljska i Belgija, a da je pobjednik tog meča srpski rival u četvrtfinalu - ukoliko na meču protiv Čeha sve prođe u najboljem redu i Srbija obezbijedi sebi mjesto među osam najboljih timova na kontinentu. 

KO PRENOSI?

Direktan televizijski prenos obezbijeđen je na televizijama "Arena sport" i "RTS", ali ćete i na MONDU moći da pročitate kako odbojkaši igraju tokom prvog meča nokaut faze na Evropskom prvenstvu. Pratićema do detalja okršaj protiv Čeha, a vjerujemo da će to biti samo jedna od stanice na putu ka dobrom plasmanu "plave čete".

KAKAV JE FORMAT?

Reprezentacija Srbije je grupnu fazu u kojoj je bilo šest timova završila na drugoj poziciji, uz četiri pobjede i poraz od Italije. Nakon toga je grupa A ukrstila sa grupom C, a Srbiji je "zapalo" da igra protiv trećeplasiranog tima. U osmini finala Evropskog prvenstva rival će joj biti Češka, a ukoliko preskoči tu prepreku čeka je daleko teži izazov.

Eventualni protivnik u četvrtfinalu biće bolji tim iz okršaja Poljske i Belgije - taj meč na programu je od 21:00! Belgijance su "orlovi" rutinski savladali u grupnoj fazi (3:1) i poslali ih na četvrto mjesto, ali oni su apsolutni autsajderi protiv Poljske. Po svemu sudeći, Srbiji će Poljaci biti rivali u borbi za polufinale, što bi mogao da bude i jedan od atraktivnijih okršaja na cjelokupnom Evropskom prvenstvu. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC